Italia. Un român a provocat intenționat un INCENDIU de vegetație soldat cu pagube uriașe. Piromanul recidivist a mai dat foc în 2017

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Italia, după ce a provocat intenționat un incendiu de vegetație soldat cu pagube uriașe. 

Jurnaliștii de la postul TG24 Sky scriu că italienii nu numai că trebuie să se lupte cu temperaturi-record şi cu incendii naturale de vegetaţie, însă au descoperit şi mai multe persoane care întreţin aceste incendii de vegetaţie, punând practic umărul la crearea de pagube uriaşe.

Unul dintre cei acuzaţi că au provocat incendii de vegetaţie este un român care a acţionat în provincia Caserta. Potrivit sursei citate, incendiul provocat de român s-a apropiat periculos de oraşele Casapulla şi Caserta.

Incendiul a devenit atât de puternic, încât autoritățile au fost obligate să apeleze la avioane şi elicoptere pentru a menţine flăcările sub control.

Românul este un piroman recidivist. În 2017, el a mai provocat un astfel de incendiu.

Din acest motiv s-a considerat că românul poate dezvolta un comportament periculos şi astfel a fost transportat la închisoarea din Santa Maria Capua Vetere.

Incendii de vegetație în Italia, după recordul de temperatură de 49 de grade

 

Incendii provocate de vânturile fierbinți au apărut joi în sudul Italiei, la o zi după ce o stație de monitorizare din Sicilia a raportat o temperatură de 48,8 Celsius, despre care unii oameni de știință cred că ar putea fi cea mai ridicată din istoria europeană, relatează Reuters.

Temperatura record, care trebuie verificată de Organizația Meteorologică Mondială (OMM), a fost raportată aproape de orașul Siracuza, în sud-estul insulei Sicilia.

"Dacă datele sunt validate, ar putea deveni cea mai mare valoare înregistrată vreodată în Europa, depășind recordul anterior de 48 de grade măsurat la Atena pe 10 iulie 1977", a scris meteorologul Manuel Mazzoleni pe 3Bmeteo.com, un site de specialitate.

Pompierii au declarat pe Twitter că au efectuat peste 500 de operațiuni în Sicilia și Calabria în ultimele 12 ore, folosind cinci avioane pentru a încerca să stingă flăcările. Ei au spus că situația este acum „sub control” pe insulă.

Au fost raportate pagube grave și în Calabria, vârful „cizmei” Italiei, unde unele familii și-au părăsit casele și un bărbat a murit miercuri.

Se așteaptă ca temperaturile să crească în mai multe orașe italiene, inclusiv în capitala Roma, vineri, când canicula ar putea atinge apogeul, potrivit unui buletin al ministerului sănătății.

O localitate din sudul ţării a fost evacuată

 

Autorităţile din municipalitatea italiană Mesoraca (sud) au evacuat rezidenţii din cauza ameninţării incendiilor forestiere.

Flăcările au ajuns în vecinătatea caselor după cum reiese din înregistrarea video dată publicităţii de departamentul de pompieri marţi seară.

Fumul dens stăruie deasupra oraşului, iar o aeronavă pentru stingerea incendiilor arunca apă peste flăcări, potrivit înregistrării.

Mesoraca este situată în regiunea Calabria, între capitala regiunii, Catanzaro, şi oraşul Crotone.

Brigada de pompieri nu a precizat care este numărul persoanelor evacuate.

În municipalitatea Tiriolo, situată la circa 70 de kilometri sud-vest, flăcările înaintau spre centrul oraşului, potrivit departamentului de pompieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel