Italia. Un român a furat mașina unui conațional, apoi i-a cerut răscumpărare. Hoțul, reținut când primea banii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un român a furat mașina unui conațional, apoi i-a cerut răscumpărare 
Italia. Un român a furat mașina unui conațional, apoi i-a cerut răscumpărare 

Carabinierii din Cosenza au pus în executare, săptămâna trecută,  un ordin de arestare preventivă a uni român, de 37 de ani, fără domiciliu stabil, considerat responsabil de "jaf în formă agravată" și "tentativă de șantaj".

Măsura, emisă de G.I.P. de pe lângă Tribunalul din Cosenza, la cererea Parchetului local, a fost declanșată în urma unei plângeri depuse la 17 aprilie de un bărbat de 25 de ani.  Românul, de 37 de ani, a fost oprit în stația de autobuz, unde s-a întâlnit cu mama victimei, care i-a adus banii ceruți.

Ancheta a stabilit că românul, în vârstă de 37 de ani, în după-amiaza zilei de 16 aprilie, și-a amenințat un conațional, arătându-i un cuțit, apoi l-a obligat să îi predea mașina. A doua zi, mama victimei a fost contactată de hoț, transmite quicosenza.it.

Acesta a cerut 600 de euro pentru restituirea autovehiculului, apoi, după o negociere, a acceptat să primească 300. Infractorul a stabilit o întâlnire cu femeia în apropierea autogării din Cosenza.

În acel moment, au sosit carabinierii care, alertați de victimă, au reușit să îl identifice pe suspect. După câteva ore, oamenii legii au reușit să îi returneze reclamantului mașina, găsită sub casa suspectului.

Vezi si:  Italia. Un român, arestat după ce a găsit un portofel. Bărbatul l-a sunat pe proprietar, dar a fost săltat de carabinieri

Evaluând indiciile serioase de vinovăție, judecătorul de la Tribunalul din Cosenza a decis să aplice măsura preventivă de arestare a suspectului.

Un alt român a fost imobilizat cu taser-ul de polițiștii din Florența.

 

Italia. Un român, care amenința că se va sinucide, a băgat un carabinier în spital: Polițiști l-au imobilizat cu taser-ul

 

Polițiștii din Florența au folosit  taser-ul, o armă nouă, neletală, furnizată, recent, Poliției de Stat, după ce un român a încercat să se sinucidă.

Un român a încercat să fure sticle de lichior, în valoare de peste 400 de euro într-un supermarket din Florența. O vânzătoare a observat că bărbatul părăsea magazinul fără să plătească și a sunat la poliție. Doi carabinieri l-au observat pe bărbatul care fugea cu prada, motiv pentru care au încercat să-l oprească.

Acesta însă a spart oglinda retrovizoare a unei mașini parcate și a început să-i amenințe pe carabinieri că se va tăia cu un ciob. Când cei doi carabinieri s-au apropiat, hoțul a reacționat și l-a rănit pe unul la o mână, scrie occhionotizie.it.

În acel moment au ajuns și polițiștii. Românul stătea pe pământ, ținând ciobul ascuțit la gât. Un ofițer a scos  taser-ul și l-a folosit. Așa că românul a fost oprit. Acum este acuzat că a opus rezistență în fața unui polițiști, că a rănit un carabinieri și că a deteriorat mașina, căreia i-a spart oglinda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel