Italia. Un român a bătut doi polițiști, după care a mers la secție și a spus că el a fost atacat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român de 54 de ani, căutat la nivel european de ani de zile, a fost arestat la Sibiu. Bărbatul este acuzat că a bătut doi polițiști italieni în 2013.

Polițiștii din Sibiu au arestat un bărbat de 54 de ani, acesta având emis pe numele său un mandat european de arestare, dispus încă din decembrie 2018 de procurorul din Udine.

Cetățeanul român trebuie să ispășească doi ani și șase luni de închisoare pentru cele întâmplate la Amaro și, respectiv, la Tricesimo, pe 26 și 29 martie 2013, potrivit publicației Il Friuli.

Românul a lovit doi polițiști

 

În primul incident, românul a fost oprit pentru o verificare de rutină, pe autostradă, de către personalul Poliției Rutiere Amaro. Bărbatul a lovit unul dintre polițiști în spate și apoi l-a atacat pe colegul acestuia, provocându-le răni care au necesitat câteva zile de prognostic. Deși românul a fost arestat, acesta a fost ulterior eliberat din închisoare.

După ce a părăsit închisoarea din Udine, bărbatul s-a prezentat la o secție denunțând că a fost atacat de poliție. În urma investigațiilor, care au compilat mărturiile celor implicați și imagini de camerele de supraveghere, au scos la iveală că românul a mințit, fiind acuzat și infracțiunea de calomnie.

Serviciul de Cooperare Internațională a Poliției a făcut posibilă depistarea românului de 54 de ani. Bărbatul a plecat din Italia și s-a stabilit o vreme în Franța, după care s-a întors în România. Aici el a fost arestat. Procedurile de extrădare sunt în curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel