Italia. Un patron român s-a „îmbogățit” cu 830.000 euro, după ce și-a adus 92 muncitori să lucreze la negru: Sechestru pe casă, conturi și pe iaht

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Un antreprenor român s-a „îmbogățit” cu 830.000 euro, după ce a adus 92 muncitori să lucreze la negru: Sechestru pe casă, conturi și pe iaht. FOTO: toscanaindiretta.it
Italia. Un antreprenor român s-a „îmbogățit” cu 830.000 euro, după ce a adus 92 muncitori să lucreze la negru: Sechestru pe casă, conturi și pe iaht. FOTO: toscanaindiretta.it

Un patron român, stabilit în Italia, a fost trimis în judecată după ce a fost acuzat că din 2015 și până în 2021 a luat 92 de muncitori la negru în firme care operează în sectoarele de construcții și nautic. Bărbatul ar fi prejudiciat statul italian cu 830.000 de euro. Poliția fiscală din Massa Carrara, regiunea Toscana, a pus sechestru pe iahtul românului și pe conturile curente, dar și pe o parte din imobil.

Poliția fiscală din Massa Carrara a executat un mandat de sechestru preventiv a bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea unui cetățean român, cu domiciliul în Italia de aproximativ 20 de ani, director al mai multor firme care își desfășoară activitatea în sectorul construcțiilor și nautic. Măsura asiguratorie, emisă de judecătorul de instrucție al tribunalului Massa, la propunerea procurorului din Republica Apuană, a venit la finalul unei anchete efectuată de finanțatorii Grupului Massa Carrara, care printre altele a implicat, de asemenea, efectuarea de controale fiscale împotriva a două companii și a reprezentanților legali ai acestora.

Firmele, care s-au succedat de-a lungul timpului fără continuitate, s-au dovedit a fi firme nestructurate, ale căror sedii din România ar fi servit ca unic scop de a recruta forță de muncă pentru Italia. Sistemul, menit să înșele autoritățile fiscale române și italiene, a permis o economie considerabilă de taxe și contribuții în detrimentul celor 92 de lucrători angajați – ilegal – în lipsa asigurărilor sociale din 2015 până în 2021.

„Acest modus operandi i-a permis antreprenorului să câștige felii importante de piață, operând sub concurență neloială în sectorul construcțiilor mai întâi și apoi în sectorul nautic, realizând profituri mari nedeclarate autorităților fiscale italiene de 3 milioane de euro și generând un venit de evaziune, impozit și TVA, de 830.000 euro”, susține Poliția.

Belgia. Muncitori români neplătiți, alungați cu forța de patron după ce au refuzat să plece: „Nu vrem ca acest caz să fie acoperit”

 

Sechestru pe bunurile românului

 

„Lucrarea complexă de reconstrucție a cifrei de afaceri a societății s-a desfășurat în mod preliminar pornind de la informațiile prezente în bazele de date și de la schimburile de informații cu organismul colateral român și, ulterior, în contextul controalelor fiscale, verificând documentația contabilă prezentată de antreprenor”, mai spun agenții fiscali.

2. -imagine fara descriere- (italia--un-antreprenor-roman-s-a-imbogatit-cu-830-000-euro--dupa-ce-a-adus-92-muncitori-sa-lucreze-la-negru-sechestru-pe-casa--conturi-si-pe-iaht-2.jpg)

Ca urmare a depășirii pragurilor stabilite de legislația penal-fiscală, administratorul român a fost denunțat pentru nerestituirea veniturilor în valoare de 585.000 euro. Astfel, au fost identificate și ridicate bunurile mobile și imobiliare ale românului. Executarea măsurii asigurătorii emise de autoritatea judiciară împotriva administratorului a făcut posibilă sechestrarea părții dintr-un imobil al cărui proprietar este, situat în Carrara, o participație la societate, un iaht de aproape 10 metri lungime și banii din conturile curente.

3. -imagine fara descriere- (italia--un-antreprenor-roman-s-a-imbogatit-cu-830-000-euro--dupa-ce-a-adus-92-muncitori-sa-lucreze-la-negru-sechestru-pe-casa--conturi-si-pe-iaht-3.jpg)

„Ne chinuim până apune soarele”. Muncitorii români din Suedia, exploatați pe câmpurile agricole: „Ne este prea frică să facem plângeri”

 

„Evaziunea fiscală constituie un obstacol serios în calea dezvoltării economice”

 

„Evaziunea fiscală constituie un obstacol serios în calea dezvoltării economice deoarece denaturează concurența și alocarea resurselor, subminează relația de încredere dintre cetățeni și stat și penalizează echitatea, scăzând spații de intervenție în favoarea celor mai slabe grupuri sociale”, spune Poliția. De aici și importanța acțiunii desfășurată de Guardia di Finanza împotriva evaziunii fiscale și fraudelor.

Combaterea evaziunii fiscale înseamnă, de fapt, a contribui la perspectivele de redresare și revitalizare a economiei Italiei, mai ales în acest moment istoric particular, și încurajarea unei distribuții mai echitabile a fiscalității între cetățeni.

Presa italiană: "Românii nu mai vor la muncă în Italia. E o prăbușire. Caută condiții mai bune"

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv            

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel