Italia. Un mediu susține că Andreea, românca dispărută de mai bine de o lună, este în viață: "Nu pot spune exact unde"

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Andreea Rabciuc, românca dispărută din data de 12 aprilie, a fost până acum câteva zile în Media Vallesina, Ancona din Italia. De acest lucru sunt convinși anchetatorii particulari angajați de avocatul Emanuele Giuliani, avocatul iubitului fetei dispărute, cercetat pentru răpire încă de joia trecută. Compania de investigații s-a folosit și de un mediu.

„Nu pot spune exact unde”, explică avocatul, „dar le-am pus totul la dispoziție carabinierilor pentru ca aceștia să verifice informațiile”. Conform acestei versiuni, așadar, campioana României la tir cu arcul, în vârstă de 27 de ani, ar mai fi în viață, așa cum a susținut întotdeauna iubitul româncei.

„Am decis să folosim un mediu”, explică avocatul Emanuele Giuliani. „Este o resursă pusă la dispoziție de Investigative Services SRL a Andreei Ariola, consultantul nostru, care l-a folosit deja în trecut cu rezultate bune”. Mediul ar fi dat deja niște indicii inițiale „pe care le împărtășim cu carabinierii din Jesi, care fac cercetările”, spune avocatul, care subliniază că ale lor nu sunt simple investigații defensive, „încercăm totul pentru toate, chiar și făcând uz de mijloace neconvenționale ca acesta. Dorim să dăm o mână de ajutor, o contribuție concretă la cercetare”.

Folosirea dronelor, amânată din cauza vântului

 

Între timp, s-a decis amânarea folosirii a două drone, programată pentru astăzi, din cauza vântului. Vineri a avut loc o inspecție a carabinierilor Ris în zona sechestrată unde se află o cabană și o rulotă, tot cu folosirea unui câine molecular, la care au fost prezenți și avocatul și consultantul.

Vineri seara, o echipă de la Servizi Investigativi SRL au scotocit peisajul rural în alte zone, în timp ce un alt grup a început să culeagă informații în locurile frecventate de tineri, căutând urme ale Andreei.

Andreea ar fi plecat singură de la cabană și fără telefon mobil
 

Ceea ce se știe, grație mărturiei prietenilor, este că în seara zilei de vineri, 11 martie, Andreea și actualul ei iubit, Simone, decid să petreacă seara în cabana unei prietene. La scurt timp după cină, cei doi încep să se certe „și nu se opresc până dimineața”, spune Francesco, proprietarul casei de la țară, un prieten al cuplului. „M-a enervat această situație, a țipat la ea, iar ea, în cele din urmă, a început să scrie pe telefonul său mobil. La un moment dat, telefonul mobil este luat din mână, iar Simone începe să verifice cu cine vorbea”.
 
Andreea i-a scris lui Daniel, fostul ei iubit cu care păstra o relație de prietenie, așa cum mărturisește el însuși: „Mi-a povestit de disconfortul ei și i-am scris de mai multe ori că voi veni să o iau, nu ar fi prima dată. Până la urmă mi-a trimis un mesaj vocal și mi-a spus că va rămâne acolo (n.r. - la petrecere), că va veni a doua zi la mine și că vrea să o ajut să nu mai fie găsită”. Dar nu a ajuns niciodată la casa lui Daniel.
 
Andreea ar fi plecat singură de la cabană și fără telefon mobil, pentru că iubitul ei deja îl luase. Nu a urmărit-o, iar anchetatorilor le-a spus că nu a mai întâlnit-o de atunci. 

„O mincinoasă oportunistă periculoasă”

 

Simone, iubitul Andreei, a publicat pe Facebook, cu o săptămână înainte de dispariția româncei, o postare adresată ei, în limba italiană și cu poza unui W.C. alăturată.

„Acesta este tronul potrivit pentru tine

Murdar de pi**… și plin de că˙˙

Îți doresc să ai parte toată viața de ceea ce găsești în el

O mincinoasă oportunistă periculoasă nerecunoscătoare nepăsătoare „prea ușoară prea mult pentru toți și, din păcate, pentru ea distrusă…

Din fericire, pentru mine ești moartă !!!

E adevărat că Dumnezeu există și din când în când pune fiecare clovn în circul său

Iar în circul meu, tu nu vei mai intra

Încearcă doar… Încearcă Miss sigură pe tine

Va fi o plăcere să le demontez pe toate, ale tale și doar ale tale presupuse certitudini.

La revedere pentru totdeauna”.

Iubitul ei a fost ultima persoană care a văzut-o

 

Iubitul ei a fost ultima persoană care a văzut-o. Deși, la început, iubitul neagă că postarea este pentru Andreea, în final admite: „este o postare de rahat pe Facebook, o postare ca răspuns la ceva ce a scris ea după a mia ceartă”.

Despre cearta furtunoasă din noaptea precedentă, care a continuat în timpul petrecerii, băiatul a explicat că se certau des. „În fiecare zi, ne certam mereu, dar apoi ea se întorcea”. Când corespondentul Rai3 l-a presat cu întrebări, subliniind numeroasele zile de absență, a aruncat umbra suspiciunii: „Să înțeleg... dar încă nu a fost găsită, nu stă la mama ei?”. De fapt, el spune că bănuiește că fata s-a întors fără să spună nimănui.

Dar jurnalistul îl informează că Andreea lipsește de acasă de câteva zile, o perioadă imensă de timp. Apoi lucrurile se schimbă. „Mi se pare ciudat, pentru că a fugit de șase sau șapte ori, dar întotdeauna s-a întors, a doua zi, două zile mai târziu. Adică, știe ce face. Dar în acest moment, dacă nu s-a întors și nimeni nu știe nimic, sunt îngrijorată și eu pentru că... nu pot să înțeleg. E plecată de trei săptămâni? N-am văzut-o, n-am văzut-o... Nu era pe drum, cred că a făcut autostopul. Atâtea zile lipsă nu se întâmplase niciodată, trebuie să o căutăm”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel