Italia. Strania dispariție a Andreei: Românca e de negăsit din 12 martie, după o petrecere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cazul Andreei Rabciuc, tânăra de 27 de ani, de origine română, care a dispărut la Maiolati Spontini pe 12 martie, a fost prezentat în cadrul emisiunii "Chi l'ha visto?" de pe Rai3.

Dispariția Andreei Rabciuc, o tânără de origine română în vârstă de 27 de ani, ale cărei urme se pierd din 12 martie, este un mister fără sfârșit. Căutările carabinierilor, ale pompierilor și ale protecției civile au fost inutile. Un dosar a fost deschis la procuratură. Ipoteza inițială a unei plecări voluntare de la domicliul a făcut loc temerii că i s-ar fi putut întâmpla ceva teribil.

Fata participase la o petrecere cu iubitul ei și cu câțiva prieteni într-o fermă din zona rurală Montecarotto. A fost o seară agitată, marcată de certuri continue cu iubitul ei și de un epilog neașteptat: Andreea i-a trimis pe toți la dracu' și a pornit pe drumul Montecarottese. Ea nu avea la ea telefonul mobil, pe care iubitul ei l-ar fi păstrat până duminică după-amiază, când l-a dus înapoi la mama ei, potrivit unui prieten care a povestit la emisiunea "Chi l'ha visto?" de pe Rai3, care urmărește îndeaproape cazul. În episodul de aseară (6 aprilie), cu corespondentul Veronica Briganti în direct de la Moie di Maiolati Spontini, atât iubitul, cât și fostul iubit au vorbit la microfoane. Amândoi bărbații sunt îndrăgostiți de aceeași fată.

"Nu eu i-am confiscat telefonul, ea mi l-a pus în buzunar", a spus iubitul pentru a explica de ce a păstrat telefonul mobil al Andreei până duminică după-amiază, dar apoi l-a dus înapoi la mama fetei. "Am vrut să o sun pe mama ei sau pe partenerul ei să o ia de la petrecere, dar ea a fugit. Nu este prima dată când fuge, probabil că este a șasea sau a șaptea oară. Fugea când ne certam, se ducea la mama ei sau la prietenii ei și apoi se întorcea.

Italia. Strania dispariție a Andreei: Românca, de negăsit din 12 martie

 

Iubitul ei a fost ultima persoană care a văzut-o în acea dimineață de 12 martie, între orele 6.30 și 7.00. În lumina reflectoarelor s-a aflat și o postare publică îngrozitoare pe care acesta a scris-o pe pagina sa de Facebook, în care s-a adresat unei femei cu cuvinte foarte dure și și-a încheiat invectivele cu un "adio pentru totdeauna" scris în limba română. Postarea este datată 4 martie, cu opt zile înainte de dispariție. Deși, la început, iubitul neagă că este pentru Andreea, în final admite: "este o postare de rahat pe Facebook, o postare ca răspuns la ceva ce a scris ea după a mia ceartă".

Despre cearta furtunoasă din noaptea precedentă, care a continuat în timpul petrecerii, băiatul a explicat că se certau des. 'În fiecare zi, ne certam mereu, dar apoi ea se întorcea'. Când corespondentul Rai3 l-a presat cu întrebări, subliniind numeroasele zile de absență, a aruncat umbra suspiciunii: "Să înțeleg... dar încă nu a fost găsită, nu stă la mama ei?". De fapt, el spune că bănuiește că fata s-a întors fără să spună nimănui.

Dar jurnalistul îl informează că Andreea lipsește de acasă de 25 de zile, o perioadă imensă de timp. Apoi lucrurile se schimbă. "Mi se pare ciudat, pentru că a fugit de șase sau șapte ori, dar întotdeauna s-a întors, a doua zi, două zile mai târziu. Adică, știe ce face. Dar în acest moment, dacă nu s-a întors și nimeni nu știe nimic, sunt îngrijorată și eu pentru că... nu pot să înțeleg. E plecată de trei săptămâni? N-am văzut-o, n-am văzut-o... Nu era pe drum, cred că a făcut autostopul. Atâtea zile lipsă nu se întâmplase niciodată, trebuie să o căutăm".

Fostul și actualul iubit al Andreei, pioni în dispariția sa?

 

Și, în timp ce căutările se desfășoară în cea mai strictă confidențialitate, există și o mare îngrijorare din partea unui alt bărbat, fostul iubit al Andreei, Daniel, care nu a uitat-o. „Voia să redevină ea însăși și să își schimbe viața", a spus el. "Mi-a spus să mă duc să o iau a doua zi, pentru că vrea să o duc fie la mine acasă, fie la mama ei, ca să poată petrece această ultimă lună în liniște și apoi să plece și să nu mai lase anumite persoane să știe unde este sau ce face...".

Daniel a văzut-o pe Andreea vineri, 11 martie, când aceasta a ieșit seara cu alți prieteni și cu prietenul ei. Dar în dimineața zilei de 12, ea dispare. "I-am trimis un mesaj să îi lase în pace pe acei oameni, dar nu a răspuns la mesaj", a spus el. "După doi ani și jumătate, șase luni de când ne-am despărțit, nu o uit și nu o voi uita niciodată". Daniel se teme că i s-a întâmplat ceva rău. "Dacă nu i s-ar fi întâmplat nimic, aș fi ținut legătura cu ea, speranța de a o ține din nou în brațe nu va muri niciodată. Dar ea ar fi făcut orice ca să vină la mine, chiar și pe jos, așa cum făcuse și în alte ocazii când o găsisem la ușă".

Andreea are o înălțime de 1 metru și 68 de centimetri, are ochii căprui și părul scurt și negru cu șuvițe albastre, piercinguri pe buze, tatuaje pe brațe și mâini. În momentul dispariției, aceasta purta o șapcă roz cu urechi de pisică, un hanorac gri cu imprimeu "Tom&Jerry" în față, precum și același imprimeu "Tom&Jerry" pe pantaloni, blugi de culoare deschisă. Purta o jachetă albă, cizme Levi's negre și un rucsac verde neon cu chipul pisicii Cheshire din Alice în Țara Minunilor pe el. O fată frumoasă, subțire și atletică, care nu trece neobservată. Dacă cineva a văzut-o, dacă are vreo veste de orice fel, vă rugăm să sunați imediat la 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel