Italia. Trei tineri români, morți după un accident cumplit: Cadavrele, mutilate pe loc. Familiile lor, despăgubite după aproape zece ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei români morți în accident: Șoferul vinovat a fost condamnat la 4 ani pentru omor prin imprudență, după apoapae zece ani de la comiterea faptei.

Scena prezentată primilor salvatori sosiți la fața locului a fost îngrozitoare: trei cadavre mutilate într-o mașină zdrobită, un al patrulea om, prins într-o a doua mașină. De vină a fost o coliziune frontală, cu un deznodământ înfiorător: trei persoane au murit pe loc și una a fost grav rănită, șoferul mașinii care, singur la bord, a fost implicat în accident.

Șoferul vinovat, W.G., mergea pe banda sa, dar conducea cu o viteză excesivă: 108 kilometri pe oră, în condițiile în care limita este de 70. De aici și acuzația de omor prin imprudență, care a dus la condamnarea sa, ieri, la patru ani de închisoare. Tragedia a avut loc de-a lungul nodului de autostradă A15, înainte de intrarea în tunelul Valdilocchi, în direcția Lerici. Tragedia s-a întâmplat în zorii zilei de 23 ianuarie 2012.

În primă instanță, inculpatul, judecat la La Spezia, asistat de avocatul Fabio Zanelli, a fost achitat. La distanță, a reținut rechizitoriul formulat la vremea respectivă de procuratură și susținut ieri de avocații părții civile Stefano De Ferrari și Andrea Giorgi. Aceștia au certificat "imprudența, neglijența și neglijența în conducere, constând în faptul că a condus cu viteză excesivă, în ciuda existenței limitei de viteză de 70 de kilometri pe oră", potrivit La Nazione.

Trei tineri români, morți după un accident cumplit în Italia

 

Aceasta este acuzația pentru moartea celor trei muncitori români Lucian F. de 29 de ani, Marian G. de 39 de ani, și Florin M. de 32 de ani. Aceștia se îndreptau spre șantierul naval Fincantieri din Muggiano, unde urmau să își preia atribuțiile de angajați ai Grupului Enafroid, o companie specializată în instalarea de frigidere și aparate de aer condiționat la bordul navelor. Mașina în care se aflau, un Mercedes 220, înainte de a intra în tunelul Valdilocchi, intrase pe banda opusă în momentul în care Audi A3 al inculpatului ieșea din tunel, îndreptându-se spre oraș.

Nici măcar nu a avut timp să realizeze obstacolul brusc din fața lui. A încercat să frâneze, dar a fost în zadar: mergea prea repede. "Dacă ar fi respectat limita de viteză, accidentul, chiar dacă a fost frontal, nu ar fi dus la moartea ocupanților celeilalte mașini", au susținut ieri, cu succes, avocații părții civile Giorgi și De Ferrari, care, în paralel cu condamnarea inculpatului, au obținut și recunoașterea dreptului soților victimelor la despăgubiri pentru daune. Pentru fiecare membru de familie, între timp, 50.000 de euro de despăgubiri provizorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel