Italia. Trei români, haos la păcănele: Au folosit autobuzul drept berbec și au furat banii după ce au distrus totul în jur

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Trei români a făcut haos în sălile de jocuri de noroc: Au folosit autobuzul drept berbec și au furat banii după ce au distrus totul în jur. FOTO: colaj capturi ilgiornale.it
Italia. Trei români a făcut haos în sălile de jocuri de noroc: Au folosit autobuzul drept berbec și au furat banii după ce au distrus totul în jur. FOTO: colaj capturi ilgiornale.it

Presupușii autori ai numeroaselor furturi în sălile de jocuri de noroc de pe rețeaua de autostrăzi din Piemont au ajuns în cătușe. Polițiștii au arestat trei români, trași acum la răspundere pentru înființarea unui grup infracțional organizat, specializat în așa-zisele „despărțiri”, adică acele tâlharii efectuate prin spargerea geamurilor cu obiecte deosebit de dure și grele, aproape întotdeauna cu mașini și autoutilitare.

Activitatea ilegală a fost desfășurată în Piemont din Italia. În multe cazuri, „obiectivele grupului erau aparatele de video poker și aparatele de schimbat bani. Autorii furturilor nu s-au limitat la furtul de bunuri și bani, ci, în multe cazuri, au devastat localurile, au distrus vitrinele, astfel încât să provoace pagube considerabile proprietarilor”, arată anchetatorii.

Cel puțin 30 de lovituri sunt atribuite grupării românilor. „Infractorii, atunci când s-au trezit în fața altor persoane, nu au ezitat să se angajeze în comportamente violente și amenințătoare față de aceștia, pentru a marca loviturile”, mai spun anchetatorii.

Grupul a mai fost acuzat de două tâlhării comise pe 23 mai, în camera de slot din zona de serviciu Beinasco Sud, pe nodul de autostradă Torino-Pinerolo (supus „despărțirii” de trei ori într-o lună), iar celălalt a fost efectuat la data de 9 iunie în orașul Genola, din provincia Cuneo.

Italia. Contrabandiști români, evaziune de 27 de milioane de euro: Aduceau marfa în autocare, TIR-uri sau în mașinile personale

 

Românii, arestați după ce s-au întors de la alt furt

 

Multe dintre furturi au fost deosebit de grave din cauza pagubelor produse. De exemplu, „în noaptea de 25 mai, pentru a efectua furtul împotriva sălii de slot Sisal MatchPoint din Santena, autorii au folosit un autobuz școlar și o dubă care tocmai a fost furată ca „berbeci” pentru a sparge vitrinele magazinelor. În urma unei atente activități de investigație care a făcut uz de folosirea interceptărilor telefonice, a numeroase servicii de urmărire și o analiză atentă și meticuloasă a imaginilor înregistrate de sistemele de supraveghere video instalate la diferitele unități comerciale, cei trei români au fost identificați”. Activitatea, care a durat câteva luni, a fost complexă pentru că „făptașii au lucrat mereu cu fețele acoperite și având grijă să nu lase nicio urmă utilă identificării lor”.

Față de cei trei români, în urma elementelor strânse de anchetatori în cadrul cercetărilor preliminare și având în vedere pericolul evident de evadare, Parchetul din Torino a apreciat că este necesar să intervină prin emiterea unui ordin de reținere pe care polițiștii l-au efectuat în dimineața zilei de 21 iunie, după ce s-au întors de la încă un furt care a avut loc în timpul nopții.

Italia. O badantă româncă concediată, scandal monstru ca să o scoată afară pe noua îngrijitoare: „Acesta este postul meu!”

 

Bunurile infractorilor români, sechestrate

 

De asemenea, „au fost ridicate diverse materiale de proveniență ilicită și, în locuințele celor arestați, au fost găsite haine, îmbrăcăminte și efecte personale purtate în timpul jafurilor”. În plus, „au fost găsite și sechestrate mai multe vehicule, toate veniturile din furt, folosite pentru raiduri nocturne, printre care un Ford Kuga furat în urmă cu aproximativ un an dintr-un showroom auto din Bra, tot în provincia Cuneo, împreună cu alte două mașini și două perechi de plăcuțe de înmatriculare”.

Cei trei români au fost arestați și închiși în penitenciarul „Lo Russo e Cutugno” din Torino.

Italia. 17 români, expulzați după o escrocherie de proporții. Cum profitau de generozitatea turiștilor ca să se îmbogățească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel