Italia. Trei militari morți în Sicilia, după vaccinarea cu Astra Zeneca. Un al patrulea deces la o școală din Napoli

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
morti suspecte astra zeneca italia
morti suspecte astra zeneca italia

În Italia au fost raportate în total patru cazuri de morți suspecte: trei în Sicilia, care au au vizat personalul militar și una la o școală în Napoli. 

În Italia au fost raportate trei cazuri de decese suspecte, toate în Sicilia și unul în Napoli. Primul se referă la un ofițer al Marinei Militare care era detașat în Augusta (Siracuza), Stefano Paternò , în vârstă de 43 de ani, care a murit în urma unui stop cardiac după ce i-a fost administrată prima doză din serul Astra Zeneca. Procurorul din Siracuza a deschis o anchetă asupra cazului. Aproximativ zece persoane au intrat în cercul suspecților: de la compania AstraZeneca, până la personalul medical al spitalului militar.

Al doilea caz, asupra căruia procurorul din Catania a deschis un dosar în acest moment fără suspecți, se referă la moartea lui Davide Villa, în vârstă de 50 de ani, agent al echipei mobile care a murit în urmă cu 12 zile după ce a fost vaccinat cu serul din lotul suspect.

O a treia moarte suspectă, cea de la Trapani: procurorii investighează moartea mareșalului carabinier Giuseppe Maniscalco, în vârstă de 54 de ani, care a suferit un infarct la 48 de ore după administrarea vaccinului: autopsia ar fi exclus orice legătură cauză-efect, dar procurorul a decis să dispună examinări histologice suplimentare.

Un alt deces a avut loc la Napoli: un angajat în învățământ în vârstă de 58 de ani, vaccinat cu o doză care nu aparținea lotului suspect a murit, relatează Tgcom24.

Vaccinarea cu Astra Zeneca, morți suspecte în Italia. Se fac cercetări

 

Agenția Italiană a Medicamentului(AIFA) efectuează toate verificările, analizând documente clinice în strânsă colaborare cu NAS, care efectuează confiscarea dozelor în cauză în toate regiunile.

Decizia de retragere a unui lot, a precizat directorul general al Aifa- Nicola Magrini, „este o măsură de precauție, care va permite inspectarea lotului în detaliu, să se efectueze teste privind calitatea produsului și verificarea circumstanțelor. În același timp, datele sosite de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) sunt liniștitoare.

Până la elucidarea cazurilor, Italia a decis să suspende vaccinarea cu lotul suspect de la  Astra Zeneca. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel