Italia. Tânără româncă, răpită împreună cu bebelușul ei și obligată să se prostitueze: Micuțul era lăsat în grija altui copil, de 10 ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă a fost obligată de alți conaționali să se prostitueze, deși era însărcinată, și chiar imediat după ce a născut. Cât femeia era cu clienții, bebelușul era lăsat în grija unui alt copil, de 10 ani, al unuia dintre membrii grupării.

La data de 23 decembrie 2021, personal al Commissariato di P. S. Viminale (Roma), împreună cu personal al Brigăzii Mobile din Napoli, au executat două ordonanțe de aplicare a măsurii arestului preventiv în penitenciar și una de arest la domiciliu, dispuse de GIP la Tribunalul din Santa Maria Capua Vetere - la cererea acestui Parchet - față de cetățenii străini G. N. D. (născut în 1993), D. C. (născut în 1985) și R.A.M. (născută în 2000), pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate, exploatare a prostituției și șantaj asupra tinerelor românce, faptă agravată.

Tânără româncă, răpită împreună cu bebelușul ei și obligată să se prostitueze

 

Suspectul D.C. a fost arestat și pentru infracțiunea de furt de cupru, comisă în provincia Caserta. Investigațiile au început în luna august a acestui an, în urma unei plângeri depuse de o tânără româncă, victimă a infracțiunii de exploatare a prostituției, care a dezvăluit comportamentul la care a fost supusă de către cei doi conaționali suspecți.

S-a aflat că, după ce a reușit să scape de sub controlul exploatatorilor, a fost răpită, împreună cu fiul ei minor, pentru a fi obligată din nou să se prostitueze. Investigațiile efectuate imediat au permis să se confirme relatările precise ale victimei și să se identifice autorii. Ca urmare, au fost efectuate investigații suplimentare prin intermediul interceptărilor telefonice, ceea ce a permis investigarea mai amănunțită a dinamicii infracționale, după cum relatează sursa primară.

Ascultând conversațiile înregistrate pe telefoanele mobile folosite de cei doi bărbați, s-a putut documenta faptul că întreaga organizare a activității de prostituție le era imputabilă acestora. Suspecții gestionau aspectele logistice și organizatorice, închiriind apartamente și publicând anunțuri pe diferite site-uri de internet.  În cele din urmă, ei erau cei care își însușeau banii proveniți din activitatea de prostituție, pentru a le remunera pe tinere sau pentru a folosi sumele pentru plata chiriilor locuințelor sau pentru întreținerea mașinilor folosite pentru deplasări.

Bebelușul, lăsat în grija altui copil, de 10 ani

 

Pe parcursul anchetei a reieșit că tânăra R. A. M., în vârstă de 23 de ani, deși însărcinată, a fost ademenită de cei doi bărbați să se prostitueze. Femeia, după ce a născut, imediat ce a fost externată din spital, a început să lucreze din nou ca prostituată și, pentru a face acest lucru, și-a lăsat copilul nou-născut în grija unui copil de zece ani, fiul unuia dintre exploatatori.

În sfârșit, activitatea de investigare a permis să se stabilească faptul că D. C., împreună cu alte persoane în curs de identificare, este responsabil pentru furtul unor cantități mari de cupru, infracțiuni comise în provincia Caserta.

Având în vedere periculozitatea suspecților și pericolul de evadare, fără a se aduce atingere prezumției de nevinovăție, până la pronunțarea unei sentințe definitive - s-a exercitat arestul preventiv al procurorului și, după validarea măsurii, a fost emisă față de cei doi suspecți o ordonanță de arestare preventivă, singura aptă să satisfacă cerințele de precauție.

Femeia, R. A. M., mama nou-născutului, la rândul ei vinovată de concursul la exploatarea prostituției a altor două tinere, a fost supusă măsurii arestului la domiciliu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel