Italia. Tânără româncă, acuzată de omor: A atacat un pensionar și l-a lăsat inconștient, cu o gaură în cap

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un pensionar, în vârstă de 79 de ani, a murit la spital, după 17 zile de agonie. Românca de 33 de ani care l-a trântit la pământ, lăsându-l inconștient și cu o leziune gravă la cap, a fost prinsă și se află în închisoare, însă refuză să vorbească despre motivele care au făcut-o să comită atacul violent.

Alberto Barsanti, pensionarul în vârstă de 79 de ani, care în dimineața zilei de 17 octombrie a fost atacat pe strada de la capătul Via di Pratale de o femeie care, după ce l-a bruscat, l-a împins violent la pământ, provocându-i o rană profundă la cap, nu a supraviețuit. După 17 zile de spitalizare cu prognostic rezervat la spitalul din Cisanello, a murit ieri.

Pe de altă parte, femeia, o româncă de 33 de ani, rezidentă în Cisanello, care l-a atacat și care a fost văzută de martori în timpul acțiunii sale lipsite de scrupule, se află încă în închisoare. De atunci însă, ea a păstrat o tăcere totală, refuzând să răspundă la întrebările anchetatorilor și să explice motivul atacului, care a fost comis probabil pentru jaf, așa cum le-a mărturisit însăși victima anchetatorilor imediat după producerea evenimentelor și cum ar atesta cazierul judiciar al femeii arestate.

 

Tânără româncă, acuzată de omor, în Italia

 

Trupul pensionarului a fost transferat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei, în urma căreia procurorul Aldo Mantovani va redefini probabil acuzația, acuzând-o pe femeie de omor, urmând să se stabilească ulterior dacă va fi vorba de omor din culpă sau omor cu premeditare, în loc de vătămare corporală gravă, potrivit La Nazione.

"Era pe bicicletă, m-a tras și apoi a plecat“. Așa le-a povestit Barsanti rudelor sale și anchetatorilor, iar în câteva momente a căzut, lovindu-se cu capul de unul dintre stâlpii plasați pe trotuar, pentru împiedicarea parcările ilegale. Impactul a fost violent, iar bătrânul a rămas întins la pământ într-o baltă de sânge înainte de a fi salvat și transferat în stare gravă la spital, unde starea sa de sănătate nu s-a mai îmbunătățit, ci s-a înrăutățit treptat până la moartea sa, survenită ieri.

 

Românca a atacat un pensionar și l-a lăsat inconștient, cu o gaură în cap

 

Anchetatorii urmează să reconstituie dinamica exactă a evenimentelor, inclusiv prin analiza minuțioasă a camerelor de supraveghere video urbane din zonă, care s-au dovedit decisive pentru identificarea presupusei agresoare și arestarea acesteia.

În lipsa oricărei cooperări din partea româncei, imaginile de pe camerele video vor putea să documenteze acțiunea criminală și, mai ales, să-i ajute pe anchetatori să înțeleagă adevăratele intenții ale femeii care ar fi început să-l atace pe Barsanti atunci când acesta a reacționat la tentativa de jaf. Detaliile pe care poliția trebuie încă să le pună în evidență ar putea orienta ancheta într-un mod definitiv.

Între timp, românca rămâne în închisoare, chiar dacă poziția sa față de acuzația anterioară este puternic agravată. Alte răspunsuri ar putea veni în urma examinării medico-legale. Abia când tabloul va fi complet, procurorul va formula o nouă acuzație, prin care românca va fi trasă la răspundere pentru moartea pensionarului. Acest lucru ar putea să o convingă să-și schimbe tactica de apărare și să povestească cu adevărat ce s-a întâmplat în acea nenorocită dimineață de duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel