Italia. Tânără de 21 de ani moartă în timpul operației de rinoplastie. Familia cere condamnarea medicului: „Nimeni nu o va aduce înapoi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mariachiara Mete, o tânără în vârstă de 21 de ani, a murit în timpul operației de rinoplastie, la o clinică din Italia. La mai bine de doi ani de la tragicul eveniment, medicul anestezist a fost trimis în judecată pentru omor din culpă.

În urmă cu câteva zile, medicul anestezist în vârstă de 62 de ani, s-a prezentat în fața judecătorilor Tribunalului Cassino, pentru ședința preliminară, la finalul căreia cererea procurorului de trimitere în judecată a fost acceptată. Oamenii legii au stabilit și primul termen al procesului în care specialistul va trebui să răspundă pentru acuzația de omor din culpă.

Tânără de 21 de ani  moartă în timpul operației de rinoplastie

 

În timpul operaţiei de rinoplastie, care a avut loc în iunie 2019, Mariachiara Mete, o tânără de 21 de ani din Lamezia, a intrat în stop cardio-respirator. Doctorii de aici i-au anunțat familia că a intrat în moarte cerebrală. Decesul a fost pronunțat după câteva ore.

În urma anchetei, procurorii l-au acuzat pe medicul anestezist de „neglijență și lipsă de experiență”. Potrivit rechizitoriului, specialistul i-ar fi administrat fetei, în primă instanță, atropină și efedrină în loc de adrenalină. Apoi, acesta ar fi omis să efectueze imediat masajul cardiac, pe care l-ar fi executat ulterior, nerespectând, astfel, îndrumările pentru resuscitare.

„Nimeni nu ne-o va mai aduce înapoi”

Potrivit procurorilor, medicul a provocat o întârziere în restabilirea activității cardiace, depistată abia după trei minute de la inițierea resuscitării. S-au produs leziuni neurologice, „conduita neglijentă descrisă mai sus concurând la moartea lui Mariachiara Mete”, se arată în rechizitoriu.

„În acea zi tragică, ne-am convins că ceva nu s-a făcut corect, vrem doar să aflăm adevărul. Dacă cineva greșește, este bine să se facă dreptate, chiar dacă pe Mariachiara, din păcate, nimeni nu ne-o va mai aduce înapoi”, au declarat membrii familiei tinerei, potrivit publicației Today Cronaca, titrează Gândul.

Primul termen în proces a fost stabilit pentru 25 mai 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel