Italia. Tânăr român, ucis și abandonat pe marginea drumului. Mama, strigăt disperat: „Suntem o familie distrusă! Petrișor era totul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Petrișor Vasile Cioroabă, un tânăr român de numai 18 ani, a fost ucis de un şofer şi abandonat pe marginea unui drum, în septembrie 2019. Audierile în procesul intentat împotriva lui Edgar Lucca, un cetățean italian de 26 de ani, acuzat că l-a ucis cu maşina pe Petrişor, iar apoi a fugit de locul accidentului, au fost astăzi amânate pentru data de 22 martie.

Magdalena, mama lui Petrişor, s-a constituit parte civilă în procesul împotriva celui acuzat că i-a ucis fiul. 

„Băiatul a observat imediat ce a făcut. Trebuia să oprească şi să ceară ajutor. Nimeni nu ne-a sunat vreodată, nimeni nu și-a cerut scuze pentru cele întâmplate. Suntem o familie distrusă, pentru mine Petrișor era totul. Ne pot da toți banii din lume, nu-mi pasă. Cer dreptate pentru fiul meu! Mi-aș fi dorit să-i donez organele, astfel încât o parte din el să trăiască în continuare, dar nu a fost posibil”, a declarat Magdalena în fața instanței, astăzi, potrivit cremaoggi.it.

„Sunt încrezător în proces”, a comentat avocatul familiei de români. „Procurorul Cremona a făcut o treabă excelentă, în anchetă nu a lăsat nimic deoparte. Așa cum vreau să mulțumesc și carabinierilor din Pandino și Cremona pentru profesionalismul și umanitatea cu care s-au ocupat de acest caz”.

 

„Am făcut mizerie”

 

„Mașina învinuitului”, a explicat avocatul reclamantului, „a fost practic distrusă. Șoferul, la 3:48 îi trimisese un mesaj prietenei sale, scriind: „Am făcut mizerie”. Imposibil să nu fi observat că a lovit o persoană”.

Amintim că Petrișor a fost lovit în plin de mașină, în septembrie 2019, luat pe capotă și aruncat 24 de metri, pe câmpul din dreapta drumului. Autopsia a stabilit că Petrişor, care suferise răni foarte grave la cap, murise pe loc.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel