Italia. Tânăr român, mort într-un accident cumplit cu motocicleta. Familia cere dreptate pentru Robert: "O persoană profund bună la suflet"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procuratura din Vicenza intenționează să facă deplină lumină asupra accidentului tragic care a avut loc sâmbătă, 18 martie, la Cogollo del Cengio (provincia Vicenza) și care l-a costat viața, la doar 29 de ani, pe Constantin Robert Bucur. 

Tânărul, de origine română, dar rezident de 20 de ani în zona Vicenza, cel mai recent în Altavilla Vicentina, a murit din păcate a doua zi, duminică 19 martie, la spitalul San Bortolo din capitala Berici, unde fusese adus cu elicopterul în stare critică. Rănile, în special la cap, suferite în urma căderii dezastruoase de pe motocicletă, după ce s-a ciocnit cu o camionetă, au fost prea grave.

Vezi și: Român din Italia, mort într-un accident cumplit cu motocicleta. Robert avea doar 29 de ani

Procurorul însărcinat cu urmărirea penală în cauză, Dr. Alessandra Block, după ce a validat confiscarea vehiculelor implicate ,l-a înscris pe șoferul vehiculului, R. S.,în vârstă de 71 de ani, în registrul celor cercetați pentru infracțiunea de omor rutier. Ulterior a dispus o dublă expertiză tehnică, o autopsie pe cadavru pentru a confirma că decesul s-a datorat politraumatismelor suferite în accident și un consult cinematic pentru a stabili dinamica, cauzele și toate responsabilitățile accidentului.

Italia. Tânăr român, mort într-un accident cumplit cu motocicleta

 

Potrivit primelor concluzii, Bucur, care urca pe șosea în compania unor prieteni cu motocicleta sa Suzuki GSX R1000, ar fi depășit camioneta al cărei șofer a tras pe dreapta. Acesta ar fi pornit brusc din nou la drum, probabil cu o manevră de mers înapoi, lovind motocicleta care îl depășea și aruncându-l pe românul de 29 de ani pe asfalt, cu consecințe fatale.

În dimineața zilei de astăzi, marți, 21 martie, procurorul adjunct a atribuit autopsia medicului legist Dr. Vito Cirielli, care a procedat apoi la efectuarea ncropsiei la spitalul din Vicenza.  La operațiunile de expertiză au participat și vor participa în calitate de consultanți tehnici pentru partea vătămată, medicul legist Dr. Alessandra Rossi și inginerul Pierluigi Zamuner, ambii puși la dispoziție de Studio3A-Valore S.p.A., o societate specializată la nivel național în domeniul despăgubirilor pentru daune și al protecției drepturilor cetățenilor. 

Familia lui Robert cere dreptate după moartea sa: „O persoană profund bună la suflet“

 

Părinții și sora victimei, prin intermediul consultantului Alessio Rossato, au încredințat acestei societăți sarcina aceasta, pentru a clarifica faptele și a obține dreptate, împreună cu avocatul Davide Picco, din cadrul Baroului Vicenza, pentru partea penală. În următoarele ore, după finalizarea operațiunilor de autopsie, autoritățile judiciare vor emite autorizația de înmormântare, iar familia va putea stabili data funeraliilor, care vor fi celebrate în biserica parohială San Martino Vescovo din comuna Val Liona, unde tânărul locuia de mai mulți ani.

Originar din localitatea Suici, în județul Argeș din România, Constantin Robert ajunsese în zona Vicenza împreună cu mama sa, Elena, când era încă un copil, la vârsta de nouă ani. Locuise mai întâi la Brendola, unde a urmat școala primară și gimnaziul, apoi în Val Liona și în cele din urmă în Altavilla Vicentina. Pe lângă mama sa, lasă în urmă pe tatăl său vitreg Giancarlo, sora sa vitregă Francesca și o fetiță, Isabel, care avea doar cinci ani și jumătate și de care era foarte apropiat. A lucrat întotdeauna în Altavilla la Autodemolizioni Piccinato: motocicletele și mașinile erau marea lui pasiune.

"O persoană profund bună la suflet, mereu disponibilă pentru oricine, care a renunțat la ale sale pentru a le dărui celorlalți, care a știut întotdeauna să găsească cuvintele potrivite și să-ți aducă un zâmbet pe față chiar și în zilele proaste. Era foarte atașat de cei apropiați și de cei dragi, și își adoră fetița, pentru care făcea tot ce putea", îl plânge emoționant mama sa, Elena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel