Italia. Tâlhar român, căutat de Justiție de șase ani, camuflat într-un păstor blând și liniștit

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român, pe numele căruia exista un mandat de arestare, ca urmare a unei condamnări la închisoare, a fost găsit de carabinierii din Terranuova Bracciolini, provincia italiană Arezzo din Toscana, în timp ce se afla cu oile la păscut.

 

În urma controalelor realizate de carabinieri în preajma Crăciunului, a fost depistat un bărbat, de naționalitate română, într-o zonă rurală, în timp ce păștea liniștit oile.

Oamenii legii l-au dus pe acesta la secție pentru investigații și au constatat că românul se afla sub incidența unui mandat de arestare emis încă din 2015 de Parchetul Tribunalului din Roma.

Astfel, carabinierii au descoperit că bărbatul avea de executat cinci ani de închisoare pentru furt calificat și vătămare corporală gravă.

Românul se ascundea, însă, la stână, pe câmpurile agricole din localitate, unde lucra ca cioban.

În cele din urmă, la finalul anchetei, infractorul a fost arestat și dus la închisoarea din Florența, scrie presa locală

 

O româncă, "hoață profesionistă" în Italia, prinsă de polițiști fix înainte să se întoarcă în România

 

Cazurile hoților români din Italia sunt tot mai numeroase. Astfel, în urmă cu câteva săptămâni, o româncă de 30 de ani, acuzată de mai multe furturi, a fost arestată pe aeroportul Malpensa, din Milano - Italia, când încerca să se întoarcă în România.

O româncă căutată în jumătate din Italia, "hoață profesionistă" cu numeroase furturi la activ în întreaga țară, a fost prinsă de polițiști când se pregătea să părăsească Italia. Astfel, femeia de 30 de ani a fost arestată de carabinierii de la Malpensa.

Potrivit acestora, ea are de executat o pedeapsă de doi ani și opt luni și a primit ordin de încarcerare din partea autorității judiciare din Viterbo.

Românca a fost prinsă în timp ce se afla la aeroport pentru a se îmbarca și a se întoarce în România, părăsind Italia și evitând astfel să ajungă la închisoare.

Aproape reușise să ajungă când s-a întâmplat ceva neașteptat: femeia de 30 de ani o avea cu ea și fiica ei de un an, fapt care a încetinit-o, întrucât acesteia i s-a făcut rău. Astfel, femeia a fost nevoită să ceară ajutor personalului din aeroport. Între timp, carabinierii au sosit și au efectuat verificările necesare, identificând-o pe femeia de 30 de ani prin intermediul bazei de date.

Verificările au arătat că exista un ordin de reținere pe numele ei, iar femeia a fost arestată, scrie ilgiorno.it.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel