Italia. Sute de badante românce, exploatate. Erau ademenite cu salarii mari. O conațională, implicată în rețea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sute de badante românce au fost exploatate în Italia.

Potrivit giornaledelcilento.it, autoritățile au reușit să închidă patru companii din Bologna, iar Francesca Fraiese, în vârstă de 46 de ani, din San Lazarro, patroana firmelor de resurse umane, au plasat-o în arest la domiciliu.

Anchetatorii susțin că Francesca Fraiese, acuzată de comiterea mai multor infracțiuni printre care exploatare, trafic de persoane și evaziune fiscală, ar fi exploatat sute de badante, majoritatea din România, din anul 2014 și până în prezent.

 

Ademenite cu 1.200 de euro pe lună

 

Femeile erau ademenite cu 1.200 de euro pe lună și obligate să fie non-stop la dispoziția bătrânilor pe care îi aveau în îngrijire. Totodată, badantele semnau contracte de colaborare pentru ca firmele să nu plătească la stat pentru ele. 

Majoritatea susțin că nu și-au primit banii promiși și au făcut plângeri. Așa a și început ancheta care a descoperit că 300 de badante au fost păcălite, într-un fel sau altul, acestea neavând dreptul la concedii, la servicii medicale sau nu primeau banii promiși.

Femeile erau aduse cu autobuze, iar printre cei implicați în exploatarea lor se află și o româncă, în vârstă de 40 de an, cercetată pentru că găsea resurse umane pentru firma condusă de Francesca Fraiese.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel