Italia. Strigăt de ajutor pentru un român rămas pe drumuri: Îl recunoașteți pe Victor?

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

El este Victor, are 56 și a ajuns în Italia cu promisiunea unui loc de muncă. Dar a ajuns să muncească degeaba, iar acum doarme pe străzile din orașul italian Policoro. O asociație de binefacere cere sprijinul oamenilor pentru a-i găsi familia.

Românul și-a petrecut toată iarna dormind într-o stație de autobuz. Numai că acum starea de sănătate a românului s-a înrăutățit vizibil. Asociația „Policoro rialzati" s-a preocupat de starea lui, l-au dus la spital și apoi l-au cazat la un hotel din oraș. Acum cere sprijinul oamenilor pentru a-l ajuta pe român să scape de dormitul pe străzi.

Românul, care spune că se numește Victor și are 56 de ani le-a spus celor de la asociație că a lucrat, nu a primit salariu, iar când a încercat să vorbească cu angajatorul său, acesta a „dispărut". De atunci trăiește într-un cort lângă o stație de autobuz. În timpul zilei se deplasează, oprindu-se la diverse supermarketuri, cerând uneori câțiva bănuți sau un sandwich de la trecători, potrivit lecronachelucane.it.

De obicei, se retrage în adăpostul impropriu abia seara târziu. La început, el a dormit într-o mașină veche abandonată. Numai că mașina a fost înlăturată de pe spațiul verde iar bărbatul a reușit să facă rost de un cort albastru de camping pe care l-a montat acolo.

Asociația a apelat și la sprijinul municipalității, dar, momentan, este nevoie urgentă de un adăpost demn și cald, având în vedere că vremea încă este rece.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel