Italia. Starea de urgență, prelungită, iar certificatul verde, obligatoriu până în iunie 2022. Ce măsuri vor fi în noul decret

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Starea de urgență, prelungită, iar certificatul verde, obligatoriu până în iunie 2022. Ce măsuri vor fi în noul decret
Italia. Starea de urgență, prelungită, iar certificatul verde, obligatoriu până în iunie 2022. Ce măsuri vor fi în noul decret

Până când va fi obligatoriu certificatul verde în Italia? Ministerul Sănătății italian ar putea prelungi starea de urgență până în martie 2022 și obligativitatea Green Pass până în iunie 2022. Decizia finală va fi dată în noiembrie de Guvernul de la Roma. 

Green Pass obligatoriu până în iunie 2022. Aceasta este intenția Guvernului în ceea ce privește gestionarea campaniei de vaccinare, dar mai ales de a garanta deschiderea locurilor publice și desfășurarea activității chiar dacă numarul de infecții cu Covid-19 continuă să crească.

Guvernul din Italia va trebui să adopte măsurile în cadrul unui nou decret, deoarece cele actuale expiră pe 31 decembrie. Deși datele ar putea fi diferite, obligativitatea certificatului verde va continua cel mai probabil până la vară pentru că, potrivit ministrului Sănătății Roberto Speranza, "ne va permite să ținem deschise toate locurile de socializare, cultură, restaurante, școli și universități".

Aceste inițiative au stârnit deja reacția dură a opoziției, iar Giorgia Meloni a cerut executivului "să recunoască erorile”.

Starea de urgență în Italia


Decretul în vigoare expiră pe 31 decembrie. Potrivit legii, starea națională de urgență poate dura 12 luni, prelungibile cu alte 12, iar din moment ce a fost decretată pentru prima dată la 31 ianuarie 2020, nu mai pot fi stabilite reînnoiri la aceeași dată în 2022.

Prin urmare, la sfârșitul lunii noiembrie se va decide cum se va proceda. Există posibilitatea transformării regulii într-o modificare a altor măsuri sau crearea unei prevederi ad-hoc. 

Green Pass

 

Dacă pentru starea de urgență prelungirile au fost până acum de trei luni, maximum șase, certificatul verde ar putea fi obligatoriu până în iunie 2022 sau chiar și dincolo de această dată. Obiectivul Guvernului italian este de fapt să obțină imunitate de turmă și, prin urmare, să-i convingă și pe cei mai reticenți să se vaccineze.

După decizia de a-l face obligatoriu pentru lucrători prin prevederea suspendării din funcții și din salariu pentru cei care nu îl prezintă, certificatele verzi ale angajaților din sectorul public și privat au crescut, iar INPS a intensificat verificările.

Potrivit unor miniștri, extinderea măsurii ar putea fi așadar utilă pentru a lărgi audiența celor care decid să se imunizeze sau, aceasta este prioritatea, pentru a-i proteja pe cei care au făcut-o deja și riscă să se îmbolnăvească intrând în contact cu cei care, în ciuda faptului că nu sunt vaccinați, nu sunt supuși testării.

Prin urmare, permisul verde va fi menținut atâta timp cât virusul continuă să circule și vor exista noi cazuri pozitive în fiecare zi.

Revizuirea restricțiilor


La expirarea decretelor, va fi necesară, de asemenea, revizuirea tuturor măsurilor în vigoare pentru a contracara răspândirea Covid-19. În prezent, măștile sunt obligatorii în interior și, pe alocuri, este obligatorie și distanțarea socială și pare evident că ambele reguli vor fi menținute.

Noile evaluări trebuie să se refere în schimb la protocoalele de siguranță ale diferitelor activități care sunt actualizate pe baza tendinței curbei epidemiologice și a campaniei de vaccinare.

Sistemul care stabilește eventualele restricții ce trebuie impuse prin calcularea incidenței cazurilor de contagiune în raport cu numărul de locuitori va rămâne cu siguranță în vigoare, dar mai ales procentul locurilor ocupate în spitale, atât în ​​zona de internare cât și la terapie intensivă. Acesta este un mecanism convenit cu guvernanții care a demonstrat că funcționează.

Toată Italia se află în prezent în zona albă, iar activitățile rămân deschise. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel