Italia. Soţia unui român, devenită mamă în timp ce avea Covid-19, s-a vindecat și s-a reunit cu familia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură La Repubblica
Sursa foto: captură La Repubblica

Soția unui român din Italia, care a devenit mamă în timp ce avea Covid-19, s-a vindecat de coronavirus și s-a reunit împreună cu familia. 

Alin Dumitru și Gloria Sigismondi sunt un cuplu româno-italian care locuiește în Dogliani. Potrivit La Repubblica, totul a pornit după o petrecere în familie, luna trecută, când italianca era însărcinată cu al doilea copil al cuplului. Mai întâi, bunica de 80 de ani tinerei s-a simțit rău și a fost spitalizată. Apoi Gloria, soțul român și fiica lor Oivia au început să acuze și ei febră.

Atât copila, cât și românul au scăpat de febră după câteva ore. Pentru soția lui Alin însă, situația s-a agravat.

„A fost teribil, mă simțeam rău, nu puteam respira. Mi s-a spus că aș avea doar febră și că nu am îndeajuns simptome de Covid-19. Totul, până când soțul meu m-a dus la spitalul din Alba”, povestește Gloria.

 

Gloria nu s-a putut apropia de fiica nou-născută

 

Pentru că era însărcinată și din cauza stării de sănătate, italianca a fost transferată la spitalul din Cuneo. Pe 15 martie, în plină urgență medicală, ea a adus pe lume o fetiță.

„Cel mai greu a fost cu casca, dar aș fi suferit de claustrofobie, nu știu cât aș fi rezistat. Iar sentimentul că nu poți respira fără ea nu a durat mult, cam 6 zile. Apoi am fost bine. Dar nu puteam pleca acasă, pentru că nu putea să-mi pun familia în pericol”, spune soția românului, citată de La Repubblica.

În spital, Gloria nu s-a putut apropia de fiica nou-născută. Cu cealaltă fiică a putut conversa zilnic, prin videocall. Marți a venit prima veste bună. Primul test pentru Gloria a fost negativ. Apoi, când și cel de-al doilea test a confirmat că s-a vindecat de Covid-19, tânăra de 34 de ani și-a putut ține în brațe fiica nou-născută.

 

„Într-o formă excelentă”

 

Vindecarea soției românului a fost confirmată și de Primarul din Dogliani.

„Au fost externate în urma rezultatelor negative ale testului și acum au fost reunite acasă cu tatăl și sora, care sunt, de asemenea, negativi și într-o formă excelentă”, a spus Primarul Ugo Arnulfo, potrivit Observator.

Conform regulilor, după externarea din spital, întreaga familie a mai rămas în carantină, dar acasă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel