Italia. Şofer de camion care a scăpat de incendiul din portul Ancona: „Cerul s-a făcut portocaliu, dar am rămas în parcare”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
incendiu_port_ancona
incendiu_port_ancona

Un şofer de camion a povestit coşmarul prin care a trecut, fiind surprins de incendiul, izbucnit miercuri, în portul Ancona. Bărbatul spune că venise din Terni ca să-şi descărca camionul în depozitele fostului Tubimar. 




„Nu știu ce m-a salvat, poate am avut doar noroc, dar aș putea muri în seara aceea", povesteşte Brahim, șofer de camion, care sosite la Terni pentru a-și descărca camionul într-unul din fostele depozite Tubimar, distruse de incendiul uriaş, care a izbucnit miercuri seara, în zona portului din Ancona. Din parcare a văzut flăcările uriaşe, care ş-au speriat. „Mai întâi am auzit multe explozii, chiar șase sau șapte, apoi cerul a devenit portocaliu și am văzut aceste flăcări înalte de zeci de metri”, povesteşte bărbatul. 

Cu toate acestea nu a plecat din parcare. „Am petrecut noaptea la 100 de metri de magazie, a avut o explozie în interior, cred că nu a mai rămas nimic. Ce ar trebui să fac? Bine că nimeni nu a fost rănit. Îmi pare rău pentru cei care au suferit pagube materiale", spune Brahim.

Citeste si:  Italia. Incendiu puternic în portul Ancona. Localnicii, sfătuiţi să stea în case, cu ferestrele închise

Incendiul a izbucnit la scurt timp după miezul nopții. Flăcările au distrus depozitele companiei Frittelli.  După doar o oră, focul s-a extins, iar flăcările uriaşe au luminat tot portul. Intervenţia pompierilor a durat câteva ore. Incendiu a distrus mai multe depozite şi birouri, scrie today.it

Cetățenii au fost rugați să țină ferestrele închise. Ca măsură de precauție, administrația municipală a decis imediat închiderea școlilor și a universităților pentru o zi. Parcurile,  de asemenea, au fost închise.  Procurorii au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de acest incendiul devastator. Conform primelor ipoteze, cauza incendiului ar fi un scurtcircuit într-o magazie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel