Italia. SOARTA lui Salvini se decide azi. VOT în Senatul italian

Andreea Cosma |
Data publicării:

Astăzi, Senatul italian va supune la vot dacă Matteo Salvini va primi sau nu imunitate parlamentară, în contextul unui posibil proces împotriva lui pentru sechestrare de migranţi, potrivit agenţiei dpa.

Salvini a fost acuzat că a ţinut mai mult de 150 de migranţi captivi pe o navă italiană de salvare mai multe zile în august, însă nu poate fi judecat fără ca senatorii să-şi dea acordul.

Este de aşteptat ca membrii camerei superioare a Parlamentului italian să voteze în favoarea ministrului de interne, dat fiind majoritatea formată din partidul Liga condus de Salvini şi aliatul său din coaliţie, Mişcarea 5 Stele, antisistem.

Adresându-se senatorilor înainte de vot, care va avea loc după-amiază, Salvini şi-a susţinut acţiunile, afirmând că ele au fost motivate de hotărârea lui de a asigura securitatea naţională. "Italienii îmi plătesc salariul ca să apăr frontierele şi securitatea ţării mele", a declarat el, afirmând că el va continua "să-şi facă munca fără nicio teamă".

Marţi, Salvini s-a aflat în centrul unei alte dispute privind migranţii, după ce a criticat echipajul navei umanitare care a salvat 50 de oameni de pe coasta maritimă a Libiei. Nava, condusă de organizaţia non-guvernamentală italiană Mediterranea, a fost escortată spre insula Lampedusa şi arestată de poliţie.

Salvini a declarat că echipajul navei Mediterranea ar merita să fie arestat pentru complicitate la imigraţia ilegală şi pentru împiedicarea activităţii pazei de coastă a Libiei, care i-ar fi luat pe migranţi înapoi în Libia.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne al Italiei, procurorii sunt pe cale să înceapă să-i interogheze pe membrii echipajului şi pe pasagerii navei, denumită Mare Jonio.

Potrivit surselor de informaţie, 50 de oameni, inclusiv 15 copii, se află la bord, cu unul mai mult decât a fost comunicat de Mediterranea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel