Italia. Simona, ucisă de 15 câini. Mesajul dureros al tatălui după moartea tinerei: „Mi-a explodat jumătate din corp”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Simona a fost ucisă de 15 câini. Mesajul dureros al tatălui după moartea tinerei: „Mi-a explodat jumătate din corp”
Italia. Simona a fost ucisă de 15 câini. Mesajul dureros al tatălui după moartea tinerei: „Mi-a explodat jumătate din corp”

Simona Cavallaro, o tânăra de 20 de ani, a fost ucisă de 15 câini într-o zonă de picnic din Monte Fiorino din municipiul Satriano, Catanzaro, Italia. Tatăl fetei a transmis un mesaj dureros după moartea ei.

Primul anchetat pentru moartea teribilă a Simonei, atacată și ucisă de o haită de câini, este un cioban, în vârstă de 44 de ani, din Satriano, identificat de către carabinieri drept proprietarul turmei de oi care pășunea nu departe de locul atacului și păzit de acei câini. În zonă, căutările continuă să surprindă toate animalele, aproximativ 15, care s-au aruncat asupra Simonei. Deocamdată au fost luate două, încă pătate de sânge, care sunt acum examinate de medicii veterinari care vor trebui să verifice dacă au implantat cipul de identificare care permite urmărirea proprietarului.

Aceștia sunt câini care, au spus anchetatorii, au fost deosebit de agresivi. Atât de mult încât, la sosirea lor, au încercat să atace și carabinierii și poliția locală. Soldații și agenții au fost obligați să tragă câteva împușcături în aer pentru a-i îndepărta. 

Ciobanul a fost înscris în registrul suspecților - cu ipoteza infracțiunii de omucidere. Dar numai la finalul investigațiilor în curs de desfășurare a carabinierilor Companiei Soverato și a Unității de Investigare a Comandamentului Provincial din Catanzaro, va fi definită poziția bărbatului.

 

„Zâmbitoare și jucăușă ca un copil”

 

Anchetatorii, pe lângă faptul că trebuie să stabilească dacă câinii care au atacat-o pe Simona erau ai ciobanului, evaluează și dacă turma de oi pășunea într-o zonă permisă sau nu. Moartea fetei, de fapt, a avut loc lângă o zonă de iarbă verde unde Simona și un prieten făceau o inspecție în vederea unui picnic programat duminică cu un grup de prieteni. Băiatul a reușit să scape refugiindu-se într-o magazie din apropiere, în timp ce fata nu a reușit.

Moartea tinerei a creat confuzie și durere în Soverato, unde Simona locuia împreună cu familia ei. Tatăl, Alfio Cavallaro, bijutier, a pus imaginea unei panglici negre pe profilul său de Facebook și i-a încredințat toată durerea lui câteva cuvinte: „Fiica mea iubită Simona a murit și a plecat din această viață pământească, durerea mea este imensă ca și cum mi-a explodat jumătate din corp. Simona, curată ca apa de izvor, însorită ca răsăritul și apusul soarelui, zâmbitoare și jucăușă ca un copil”.

Președintele regiunii Nino Spirlì a vorbit și el în această privință, spunând că a fost „o uriașă tragedie care ar fi putut și ar fi trebuit evitată”.

Cu toate acestea, mai multe asociații pentru bunăstarea animalelor s-au plâns de deficiențele instituțiilor în ceea ce privește controlul fenomenului câinilor fără stăpân, dar și despre modul în care câinii sunt ținuți de proprietari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel