Italia. Scene de coșmar după prăbușirea blocului din Ravanusa: Puținii supraviețuitori strigă de sub dărâmături, alții au fost găsiți după soneria telefonului

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Scene de coșmar după prăbușirea unui imobil de patru etaje în Ravanusa, Italia. Deocamdată a fost găsită o singură persoană decedată, iar șapte sunt încă date dispărute, cu slabe șanse de a mai fi găsite în viață. 

În imobilul cu patru etaje distrus de explozie se aflau 9 membri ai aceleiași familii: unul a fost găsit mort, doi au fost salvați momentan: o femeie de 80 de ani a fost dusă la spitalul din Licata cu fracturi grave.

Conform primelor cercetări, a fost găsită în viața și cumnata acesteia pe care salvatorii au putut să o depisteze prin soneria telefonului mobil. Femeia a fost la rândul ei transportată la spitalul din Agrigento.

Ceilalți membri ai familiei sunt încă dispăruți, inclusiv o tânără asistentă care mai avea câteva zile până să nască. Soțul femeii însărcinate este de asemenea dat dispărut. 

Durerea femeii salvate care repeta „fiica mea” în așteptarea veștilor a fost chinuitoare, relatează presa italiană. Încă se sapă pentru a le căuta pe cele două persoane care se aflau în casa alăturată la momentul exploziei. Un purtător de cuvânt al Italgas, compania distribuitoare de gaz, a anunțat că „tehnicienii au finalizat operațiunile de izolație a tronsonului de rețea și au pus în siguranță zona afectată prin întreruperea fluxului de gaz”.

Zona exploziei arată ca un scenariu de război: moloz, sticlă spartă, și un miros acru și de ars peste tot. La fața locului au sosit pompierii din Agrigento, Palermo și Catania, Crucea Roșie, Protecția Civilă, poliția și carabinieri.

Cum s-a întâmplat tragedia de la Ravanusa

 

Un vuiet a rupt liniștea Ravanusei sâmbătă în jurul orei 20.30. În orașul Agrigento de peste 10 mii de locuitori, la o distanță de 50 de minute de mers cu mașina de capitală și la mai bine de două ore de Palermo, oamenii au ieșit îngroziți în stradă.

„O bombă, o bombă”, au strigat ei inițial. Abia după câteva zeci de minute au înțeles unde că s-a produs explozia unei conducte de gaz.

Pe strada Trilussa o clădire s-a prăbușit, dar au fost implicate cel puțin alte două care au fost gra avariate și parțial prăbușite. Imediat a izbucnit un incendiu.

Procuratura din Agrigento este responsabilă de ancheta asupra exploziei. Trei echipe de voluntari (Procivis, Garda de Coastă Auxiliară și Crucea Roșie) au ajuns în ajutor la Ravanusa, anunță primarul orașului Licata, Pino Galanti.

Șeful departamentului regional de protectie civila, Salvo Cocina , se află si el in drum spre Ravanusa. Acesta a cerut echipelor de salvare ale Protecției Civile, Pompierilor și organizațiilor de voluntari să participe la căutarea celor dispăruți. Protecția civilă regională spune că flăcările au fost stinse, dar acumulările de gaz împiedică accesul în siguranță la căutări, relatează Il Messagero

Vezi video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel