Șase ani de închisoare pentru un tătic român din Italia care și-a răpit fiul de patru ani pentru a sufla în lumânări de ziua lui. „Nu i-aș fi făcut niciodată rău"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Șase ani de închisoare pentru un român înarmat care și-a răpit fiul de patru ani pentru a sufla în lumânări de ziua lui. „Nu i-aș fi făcut niciodată rău" / Foto: Unsplash
Italia. Șase ani de închisoare pentru un român înarmat care și-a răpit fiul de patru ani pentru a sufla în lumânări de ziua lui. „Nu i-aș fi făcut niciodată rău" / Foto: Unsplash

Un bărbat de naționalitate română înarmat a fost acuzat că și-a răpit fiul de patru ani pentru a petrece ziua lui de naștere împreună, în timpul unei întâlniri protejate cu educatoarea sa. Procurorul a cerut o pedeapsă de șase ani și patru luni.

Șase ani și patru luni de închisoare. Aceasta este cererea formulată ieri în sala de judecată de procurorul italian pentru bărbatul român de 35 de ani judecat pentru că și-a răpit fiul de patru ani înarmat. 

Cei doi se aflau în timpul unei întâlniri protejate cu educatoarea, moment în care românul s-a baricadat în casă cu cel mic timp de 15 ore. Apărarea a susținut că copilul avea libertate de mișcare și că nu a existat nicio răpire. Sentința va fi pronunțată la 6 iulie.

 

Un român înarmat și-a răpit fiul minor pentru a petrece ziua lui de naștere împreună

 

Evenimentul s-a întâmplat pe 5 octombrie anul trecut. Băiețelul se afla într-un centru protejat împreună cu mama sa, cu prilejul unei întâlniri convenite. Însă, tatăl a apărut înarmat cu un pistol de calibrul 22 cu seria abramburită, după propria mărturisire, cumpărat special. 

Românul mărturisește că l-a răpit pe băiețel, ducându-l la locuința sa din Roncadelle, pentru a sufla cu el în lumânările de la a cincea aniversare. Bărbatul a deschis ușa apartamentului abia după 15 ore de negocieri cu poliția.

Ieri, inculpatul a reiterat că a acționat din disperare: "Nu înțelegeam de ce a trebuit să-mi văd copilul în starea aceea, mă iubea, nu i-aș fi făcut niciodată rău", a declarat el.

"Pistolul acela era doar o bucată de fier pentru mine, îi scosesem încărcătorul. Fiul meu a văzut-o și el și i-am spus că este o jucărie, iar el a luat-o în mână. Nu am îndreptat-o spre profesor, doar i-am arătat-o din rucsacul meu. În final, acea zi a fost cea mai bună zi pe care eu și copilul meu am petrecut-o împreună”, spune românul conform presei italiene.

 

Audierea românului a fost amânată la 6 iulie

 

Pentru procuratură, a fost 'o acțiune premeditată', iar condițiile pentru presupusele infracțiuni, de la violență privată la răpire, sunt întrunite. De aici și solicitarea unei pedepse grele.

Pentru partea civilă, aspectul cel mai critic este că 'inculpatul încă nu ar fi înțeles dezvaloarea faptei sale'.

Pentru apărare, pe de altă parte, "nu se poate configura o răpire, întrucât copilul avea libertate de mișcare și se simțea bine. De asemenea, inculpatul nu i-a arătat niciodată arma învățătoarei, ea fiind cea care a spus acest lucru". Prin urmare, el ar trebui achitat sau cel mult ar trebui să se respingă acuzațiile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel