Italia. Salvini vrea să INTERZICĂ navele ONG-urilor care SALVEAZĂ migranți

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a anunţat miercuri că lucrează la o măsură prin care să interzică intrarea în apele italiene a navelor ONG-urilor ce salvează migranţi în largul Libiei, informează France Presse.

"Lucrăm la o măsură ce limitează posibilitatea intrării în apele teritoriale italiene, intervenind în amonte", a afirmat Salvini, şeful extremei drepte italiene, asigurând că nu este vorba despre instaurarea unei "blocade navale", ci de aplicarea "legilor în vigoare".

Potrivit unor surse din cadrul ministerului, este vorba despre elaborarea unei "proceduri standard în cazul sosirii unei noi nave a ONG-urilor", în concertare cu Ministerul Infrastructurii, responsabil cu transporturile.

Vezi și: România preia IMIGRANȚII pe care nu îi vrea Salvini

Aceste surse au citat articolul 83 din Codul de navigaţie italian, care stipulează că: "Ministerul Transporturilor şi navigaţiei poate limita sau interzice, din motive de ordine publică, tranzitul şi oprirea navelor comerciale în apele teritoriale, determinând zonele în care această interdicţie se extinde".

Funcţionarii celor două ministere "lucrează pentru a bloca anumite nave 'inofensive' care se îndreaptă spre Italia şi care, prin încurajarea imigraţiei ilegale, ar putea reprezenta un risc pentru securitatea naţională", au adăugat sursele din Ministerul de Interne.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel