Italia. Românul responsabil de incendiul din Munții Tifata a fost condamnat la închisoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat
Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat

Românul responsabil de incendiul din Munții Tifata a fost condamnat la închisoare. Judecătorul a dispus o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pe lângă despăgubiri.

Mihai B., un român fără adăpost în vârstă de 72 de ani, responsabil de incendiul izbucnit în Munții Tifata de pe 14 august 2021, a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Pedeapsa a fost stabilită de judecătoarea Alessandra Cesare de la Tribunalul din Santa Maria Capua Vetere.

În plus, aceasta i-a interzis ocuparea de funcții publice, precum și condamnarea la plata despăgubirilor pentru prejudiciul cauzat în favoarea părții civile și la plata a 3.000 de euro.

Românul a fost prins de poliție după ce un localnic a observat ce face

 

Mihai B. a fost depistat de agenții Brigăzii Volante din cadrul Biroului de Prevenire Generală și Salvare Publică al Comisariatului de Poliție din Caserta în timp ce alimenta incendiul cu mărăcini în apropierea flăcărilor înalte care au afectat vegetația din jurul carierelor din "Centopertose".

Un cetățean l-a sesizat pe bărbat în timp oportun și a sunat la 113. Acest lucru a făcut posibilă identificarea piromanului, care a ajuns la închisoarea din Santa Maria Capua Vetere.

Incendiul a fost unul puternic, iar bărbatul va plăti pentru toate daunele

 

Incendiul declanșat de bărbatul de 72 de ani i-a ținut de fapt ocupați timp de mai multe ore pe pompierii de la Comandamentul Provincial din Caserta. Flăcările s-au răspândit de la Santa Maria Capua Vetere la Casapulla și Caserta, atât de mult încât a fost necesară intervenția a numeroase vehicule forestiere, elicoptere și canadaire.

O pagubă ecologică care nu a lăsat indiferent Circolo Legambiente din Caserta. Avocații Achille D'Angerio și Natalino Giannotti au luptat în acest caz împotriva infracțiunilor de mediu din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel