Italia. ROMÂNUL care a UCIS un italian în timpul unui JOC EROTIC vrea să-și execute CONDAMNAREA în țară

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român de 28 de ani, originar din Bârlad, a fost condamnat de autorităţile judiciare din Roma (Italia) la 18 ani, 6 luni şi 20 de zile pentru o crimă comisă în 2013 şi urmează a fi transferat într-un penitenciar din România, în vederea executării pedepsei.

Ministerul Justiţiei a înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi o solicitare privind efectuarea demersurilor în vederea recunoaşterii hotărârii judecătoreşti pronunţată de Tribunalul din Roma şi transferul cetăţeanului român într-un penitenciar din România.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi, au admis solicitarea, urmând ca declanşarea procedurilor de transfer să se efectueze după ce decizia instanţei va rămâne definitivă.

Crima comisă de Florin-Vlăduţ Ibănescu la Roma a şocat opinia publică din Italia, victima sa, un bărbat de 59 de ani, fiind o personalitate publică: Salpietro Michelangelo, directorul Arhivei istorice ordinulului „Cavalieri del Lavoro" din Roma.

 

L-a imobilizat sub pretextul unui joc erotic

 

Ibănescu a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul de la Roma, la 30 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tâlhărie în circumstanţe agravante" şi „omor intenţionat în circumstanţe agravante". Ulterior Curtea de Apel cu Juraţi din Roma i-au redus pedeapsa la 18 ani, 6 luni şi 20 de zile, ca urmare a faptului că românul a recunoscut acuzaţiile, scrie antena3.ro.

Potrivit hotărârii judecătoreşti, în noaptea de 24/25 iulie 2013, Florin-Vlăduţ Ibănescu, în timp ce se afla în apartamentul lui Salpietro Michelangelo pentru a întreţine o relaţie sexuală, l-a imobilizat pe acesta cu ajutorul cordonului de la un halat, sub pretextul unui joc erotic. În realitate, precizează anchetatorii, scopul imobilizării a fost sustragerea unor bunuri (două telefoane mobile, un lanţ din aur cu cruciuliţă, un ceas nautic, o pereche de ochelari de soare, un portofel).

Salpietro Michelangel a reuşit să se elibereze, iar românul, de teamă să nu fie reclamat la Poliţie pentru sustragerea bunurilor, l-a imobilizat din nou. „I-a înfăşurat în jurul gâtului un fir electric şi un cearşaf şi i-a legat mâinile cu o curea, l-a lovit cu capul şi faţa de obiectele de mobilier din dormitor, cauzându-i un traumatism grav cu contuzii şi fracturarea părţii craniene şi faciale, ce a provocat o hemoragie nazală care a invadat bronhiile, în cele din urmă survenind decesul victimei prin asfixiere şi ştrangulare", precizează autorităţile italiene.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel