Italia. Românul care a omorât patru tineri nevinovați și-a primit sentința finală (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Marius Alin Marinică, în vârstă de 27 de ani, care a omorât patru tineri nevinovați într-un cumplit accident produs la Jesolo, Italia, în iulie 2019, a primit astăzi pedeapsa finală.

Potrivit corrieredelveneto.corriere.it, românul a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare după ce magistratul Barbara Lancieri a acceptat cererea procurorului Giovanni Gasparini.

Rudele tinerilor decedați se așteptau ca Marius să primească o pedeapsă mult mai mare: „Numai 8 ani pentru viața a patru tineri pe care nu-i vom mai vedea niciodată”.

Marius Alin Marinică, de meserie electrician, se afla la volanul maşinii sale, un Volkswagen Golf, pe 14 iulie 2019, şi circula prin Pesarona, în direcţia Ca 'Nani di Jesolo, când a acroșat un Ford Fiesta care circula regulamentar, aruncându-l într-un canal de apă. Românul şi-a continuat drumul. Le-a spus, ulterior, anchetatorilor că nu a știut de tragedia produsă în urma depăşirii sale.

Impactul a fost fatal, iar patru din cei cinci pasageri ai mașinii, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, au murit. O singură tânără, tot de 22 de ani, a supraviețuit masacrului. 

 

„Nu reușeam să respir. Îmi intra apa în gură și mă sufoca”

 

„Nu reușeam să respir, simțeam cum îmi intra apa în gură și cum mă sufoca. Nu știu cum am ajuns în afara mașinii, nu-mi amintesc nimic, doar că la un moment dat eram pe stradă, în picioare. Eram în viață!”, a spus Giorgia Diral, de 22 de ani, după accident.

Cu ajutorul declarației fetei și a unui alt martor, polițiști l-au identificat șoferul român.

 

„Era mai bine dacă muream eu”, a spus tânărul de 27 de ani, în fața carabinierilor care au mers să-l ridice de acasă, în jurul orei 5 dimineața, după ce l-au identificat pe baza numărului de înmatriculare al maşinii.

La cinci ore după impact, când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel