Italia: Românul 'caporal' care a EXPLOATAT mii de conaționali la muncă a fost CAPTURAT. Urmărit o săptămână

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Românul de 34 de ani care a scăpat săptămâna trecută de autorități, într-o amplă acțiune care viza capturarea 'caporalilor', adică a celor care intermediază angajarea persoanelor de pe urma cărora câștigă bani, uneori chiar mai mulți decât cel care munceste, a fost capturat, anunță presa italiană. 

O. N. S., un român în vârstă de 34 de ani, care a scăpat de capturarea pe 16 ianuarie în operațiunea anti-caporalato, a fost urmărită de Carabinierii unității operaționale și Radiomobile di Policoro și Nuclei Labor Inspectorate din Matera și Potenza.

Omul, acuzat de asociere care vizează intermedierea și exploatarea ilicită a forței de muncă, a fost căutat toată săptămâna.

El a fost localizat, după întoarcerea sa în Italia în zona  Scanzano Jonico acolo unde s-a oprit la biroul avocatului său, unde se prezentase spontan.

În prezent, el este reținut la casa de la Matera, la dispoziția Autorității Judiciare.

E a cincisprezecea persoană arestatată în  ancheta privind acțiuni 'caporalato' pe coasta Jonico-Lucano, coordonată și condusă de procurorul public din Matera. Din câte se pare, rețeaua a funcționat foarte mulți ani, iar oamenii munceau în condiții improprii, find plătiți cu salarii mizere și li se oferea cazare în aceleași condiții pentru care se încasau sume exorbitante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel