Italia. Românul arestat ieri, posibil violator în serie de bătrâne italience

Narcis Popa |
Data publicării:

Oamenii legii sunt de părere că românul arestat ieri, în vârstă de 42 de ani, ar fi comis mult mai multe violuri pe teritoriul Italiei dar se plâng de faptul că din cauza procedurilor birocratice nu au putut stoca ADN pentru a compara probele biologice. 

Sergiu Valerian I., românul în vârstă de 42 de ani, acuzat de răpire și viol asupra unei femei de 70 de ani pe 21 septembrie, se află în închisoare în Mantua.

Anchetatorii subliniază faptul că ar putea scăpa de alte acuzații de viol din cauza întârzierilor în crearea bazei naționale de profiluri genetice.

În urma arestului preventiv au fost efectuate verificări. Anchetatorii au studiat posibila existență a  unor legături între atacul de ieri și alte două episoade de viol  ale unor femei în jurul a 70 de ani abuzate  recent: uciderea unnei femei de 67 ani în  parcul Villa Litta noiembrie anul trecut (încă în curs de investigare) și violul în Parcul de Nord denunțat de o bătrână în vârstă de 81 de ani în august 2017 (procurorul a solicitat arhivarea).

Profilul genetic al românului  lipsea din bazele de date, așa cum se întâmplă adesea în aceste cazuri, chiar dacă acum în Italia colectarea și arhivarea ADN-ului pentru persoanele afectate sunt prevăzute de lege. Omul fusese deja arestat în 2009 pentru un alt viol în Genova. 

Lipsind ADN-ul, nu a fost posibil să facem comparații și să obținem un feedback imediat și direct între urmele biologice găsite pe scena celei mai recente violențe și cea a unor posibile vechi abuzuri comise de bărbatul de 42 de ani. Anchetatorii au reușit să-l identifice numai datorită unei anchete complexe "de modă veche". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel