Italia. Românii pot denunţa prolemele de la locul de muncă. Anunţul de ultimă oră a Ambasadei României

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV

Românii din Italia, care întâmpină dificultăți în derularea raporturilor de muncă, pot sesiza acest lucru și solicita o intervenție din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă, competent pentru regiunea în care lucrează.

 

Angajaţii români vor comlet o cerere care este disponibilă și în limba română, a anunţat Ambasada Româiei în României în Italia, pe pagina de Facebook.

Formularul disponibil atât în limba italiană, cât și în română este disponibil AICI

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Italia este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale. Vă puteţi adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă din zona în care vă desfășurați activitatea  pentru nerespectarea drepturilor prevăzute în contractul de muncă (de ex: neplata salariului, concedii neacordate, muncă la negru, ore suplimentare neplătite, etc).  Cu alte cuvinte, este structura publică care protejează drepturile lucrătorului.

Ambasada României în Italia face un apel către cetăţenii români interesaţi să lucreze în Italia să analizeze cu atenţie ofertele de muncă şi să se asigure că raportul de muncă se va desfăşura în baza unui contract de muncă. Cetățenii români care întâmpină o problemă de muncă pe teritoriul Italiei trebuie să depună o plângere la autorităţile italiene înainte de a reveni în România. În cazul victimelor traficului de persoane, pot apela numărul verde 800.290.290, activ 24 de ore din 24, de la care pot primi asistenţă, inclusiv în limba română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel