Italia. Românii își pot pierde locul de muncă, dacă nu prezintă certificatul Covid. Se aplică din 15 octombrie

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. De Paște, certficatele verzi și măștile sunt obligatorii în: restaurante, piscine, hoteluri, trenuri, autobuze. Iată toate regulile
Italia. De Paște, certficatele verzi și măștile sunt obligatorii în: restaurante, piscine, hoteluri, trenuri, autobuze. Iată toate regulile

Angajații care nu prezintă certificatul verde Covid-19 pot primi amenzi între 600 și 1500 de euro și se pot alege cu suspendarea, respectiv încetarea contractului de muncă, trasnmite Ambasada României în Italia. Măsura se aplică începând cu 15 octombrie.

Românii care lucrează în Italia, fie în sectorul public, fie în cel privat, trebuie să prezinte certificatul verde Covid-19 începând cu data de 15 octombrie. Guvernul italian a introdus obligativitatea deținerii Certificatului verde Covid-19 (Green Pass), până la încetarea stării de urgență în acest stat, 31 decembrie 2021.

În cazul în care măsura nu este respectată de angajați, pot primi amenzi între 600 și 1500 de euro.

Angajatul care comunică faptul că nu deține certificatul verde sau cel care nu îl poate prezenta la momentul accesului la locul de muncă este considerat absent nemotivat, până la momentul prezentării certificatului verde. Absențele motivate nu se consideră zile lucrătoare, precizează sursa menționată.

În cazul firmelor cu mai puțin de 15 angajați, după a cinci zile consecutive cu absențe nemotivate, angajatorul poate suspenda angajatul pe perioada stipulată în contractul de muncă pentru înlocuire, dar nu pentru o perioadă mai mare de 10 zile, reînnoibilă o singură dată.  Nu se poate depăși data de 31 decembrie 2021.

Această prevedere nu este valabilă pentru persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale și prezintă documente în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel