Italia. Românii, dispuși să plătească până la 1000 de euro pentru un certificat Covid fals

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Italia. De Paște, certficatele verzi și măștile sunt obligatorii în: restaurante, piscine, hoteluri, trenuri, autobuze. Iată toate regulile
Italia. De Paște, certficatele verzi și măștile sunt obligatorii în: restaurante, piscine, hoteluri, trenuri, autobuze. Iată toate regulile

Mai mulți români au încercat să mituiască farmaciști din Padova, pentru a le elibera teste negative de Covid în mod fals. Românii erau dispuși să plătească până la 1000 de euro, pentru a scăpa de vaccinarea anti Covid.

Colegiul Farmaciștilor din Padova a demarat o anchetă de proporții, după ce a sesizat mai multe tentative de fraudare a certificatelor Covid. Mai multe persoane, printre care și români, erau dispuși să plătească până la 500 de euro, pentru un test de Covid fals negativ, astfel încât să-și descarce certificatul Covid ilegal, notează Corriere del Veneto.

„Investigațiile sunt în desfășurare, nu vreau să intru detalii. Sperăm să putem identifica subiecții implicați în aceste episoade de corupție, menționează președintele Colegiului Farmaciștilor din Padova, citat de sursa menționată.

El spune că are informații potrivit cărora s-ar fi promis și 1000 de euro pentru ca un farmacist să ateste că a fost administrată prima doză de vaccin.

Farmaciile din Italia au fost luate cu asalt după ce Green Pass a fost introdus în mod obligatoriu din 15 octombrie. Farmaciștii au raportat un val de solicitări pentru testarea de Covid.

 

Italia. 1000 de euro pentru certificate Covid false. Sunt indicii că printre mituitori se află români 

 

„Haosul între rezervări, cozi și teste regulate era de așteptat. A fost însoțită de descoperirea unor „șmecheri”, dispuși să ofere mulți bani în schimbul certificării verzi: cinci sute de euro pentru o foaie care atestă prima doză, o mie pentru o certificare însoțită de certificarea celor două doze ”, s-a exprimat reprezentantul Colegiului Farmaciștilor din Padova.

Și în România au existat astfel de mituitori. S-au făcut deja primele arestări. La începutul lunii octombrie, poliţiştii au descoperit un nou tip de înşelăciune, căreia îi cad victime persoanele dornice de a obţine certificate verzi de vaccinare anti COVID-19 false, fără a efectua vaccinul.

„Din cercetări a reieşit că persoane necunoscute creează pe aplicaţiile de comunicare grupuri cu denumiri sugestive, ce conţin cuvinte precum vaccin, COVID, certificat, vaccine passports, vaccine cards, etc. şi postează anunţuri de vânzare de certificate COVID-19”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Amatorii de astfel de documente falsificate intră în discuţii cu ofertantul prin conversaţii scrise, private şi transmit datele de identificare pentru completarea aşa-zisului certificat, fiindu-le solicitată plata unor sume de bani, de aproximativ 100 de euro, pentru eliberarea unui certificat de vaccinare cu doză unică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel