Italia. Români uciși cu sânge rece pentru că au pășunat oile pe terenul lor. Unul dintre frații Bergero, achitat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Unul dintre frații Bergero, acuzați de uciderea a doi români - Costel Cornel Calinciuc, 38 de ani, și Doru Olaru Constantin, 28 de ani - a fost achitat de susiciunile de crimă. Ceilalți trei vor sta câtea 20 de ani după gratii.

Două cuțite în buzunar și unul în camion, cu lame între 17 și 20 de centimetri. Însă Aldo Bergero, în vârstă de 42 de ani, a fost achitat ieri de tribunalul din Ivrea. Avocatul său, Celere Spaziante, a susținut că meseria sa de cioban justifica deținerea acelor unelte și că el nu a fost implicat alături de frații săi în uciderea celor doi români.

Judecătoarea Elena Stoppini a optat, așadar, pentru achitare în sentința dictată.

Bergero a fost arestat pe 3 mai 2017. În luna octombrie a aceluiași an, dușmănia dintre familia sa și niște ciobani de origine română a culminat, la Chivasso, cu uciderea lui Costel Cornel Calinciuc, 38 de ani, și a lui Doru Olaru Constantin, 28 de ani, pentru care Aldo nu a fost însă niciodată anchetat.

Pentru frații lui mai mici, procedura s-a încheiat cu o condamnare. Daniele, Romano și Piero, apărați și ei de avocatul Spaziante, au primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, redusă cu o treime în apel față de sentințele mai aspre din prima instanță. Împreună cu ei a fost condamnat și Alex Bianciotto, în vârstă de 30 de ani, din Mercenasco, apărat de avocatul Enrico Scolari.

Români uciși cu sânge rece pentru că au pășunat oile pe terenul lor

 

Doru Constantin Olaru şi Costel Cornel Calinciuc, doi păstori români care lucrau la o fermă din regiunea Chivasso au fost ucişi cu bestialitate de patru italieni, la rândul lor ciobani. Tragedia a avut loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie, pe un câmp din apropierea localităţii italiene Chivasso.

Asasinii au dat foc rulotei românilor în creierii nopții. Doru Olaru şi Costel Calinciuc au reuşit să fugă, însă nu foarte departe. Mai întât l-au prins pe Doru, pe care l-au omorât cu bestialitate în mijlocul turmei de oi. Pe Costel l-au ucis pe câmp, la circa 500 de metri distanță de Doru.

Ambii bărbați români și-au găsit sfâșitul sub lovituri violente aplicate la nivelul capului, lovituri care le-au zdrobit craniile. Doru (28 de ani) şi Costel (38 de ani) n-au avut nicio șansă, fiind loviţi în cap cu o bară de oțel, de cel puțin 15 ori.

Această familie Bergero era foarte cunoscută în zona Canavese, chiar înainte de crimă, pentru gestionarea turmelor în tot Basso Canavese: între Front, Chivasso, Foglizzo și Montanaro. De multe ori, însă, a ajuns în prim-planul polițiștilor pentru chestiuni juridice legate de viața la țară. Cu toate acestea, în acest caz, Aldo Bergero a fost achitat, iar judecătorul, după toate probabilitățile, a fost de acord cu avocatul său.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel