Italia. Români plătiți cu 3 euro pe oră, diferența o luau caporalii. Operațiune de amploare a carabinierilor

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou caz de sclavie modernă iese la iveală în Italia, acolo unde carabinierii au destructurat o rețea care exploata 14 muncitori, majoritatea străini.

Presa din Italia scrie despre o operațiune de amploare a forțelor de ordine italiene, care au destructurat o rețea care exploata 14 muncitori: români, nigerieni, senegalezi, tunisi, dar și italieni.

Doi antreprenori agricoli din Ragusa au fost arestați, sâmbătă, după o acțiune în forță a oamenilor legii. Alți doi sunt dați în urmărire. Aceștia au fost denunțați chiar de către muncitori, care nu au mai putut suporta condițiile de muncă. 

Muncă în condiții inumane pentru trei euro pe oră. Locuințele? Depozite dărăpănate

 

Echipaje mixte, formate din polițiști și agenți de la Inspectoratul Muncii și ASP, au descins la câteva companii. Într-una din pepiniere, s-au găsit numeroși lucrători de diferite naționalități care au muncit în sere și pe câmpurile unei ferme zootehnice adiacente, condusă de tatăl unuia dintre cei arestați. 

Chiar dacă oficial au fost angajați (unii dintre ei nu aveau  contract), aceștia nu au primit efectiv salariul prevăzut de regulamentele în vigoare, în unele cazuri primind doar 3 euro pe oră. 

Niciunul dintre lucrători nu a purtat echipament de protecție, nici măcar cei care foloseau produsele toxice. Muncitorii au recunoscut că nu au participat niciodată la un curs de instruire pentru utilizarea materialelor toxice deosebit de periculoase. 

Mai mult, s-a constatat că unele depozite și clădiri dezafectate au fost transformate în locuințe pentru unii dintre lucrători.

Citește și: Belgia. 124 de români EXPLOATAȚI. Amendă URIAȘĂ pentru patron

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel