Italia. Româncă ucisă, găsită goală și cu gâtul tăiat în casă: Criminalul a leșinat în sala de judecată, când a revăzut scena crimei

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Judecătorii au cerut o expertiză psihiatrică în cazul bărbatului de 36 de ani din Sorso, Gabriel Falloni, care a mărturisit că a ucis-o pe românca de 32 de ani, Raluca Elena Șerban, în Aosta. Bărbatului i s-a făcut rău la audieri și nu a putut să privească imaginile cu tânăra moartă.

 

Judecătorii din Aosta au dispus o expertiză psihiatrică pentru a stabili dacă Gabriel Falloni, criminalul în vârstă de 36 de ani, care a ucis-o pe românca Elena Raluca Șerban, avea discernământ în momentul în care a ucis-o, în mod barbar, pe românca de 32 de ani care locuia în orașul Lucca, pe 17 aprilie 2021.

Cererea avocatului apărării, Marco Palmieri, a fost acceptată la deschiderea procesului de la Aosta. Sarcina îi va fi încredințată psihiatrului Mercedes Zambella, la următoarea audiere, programată pentru 20 decembrie. De asemenea, psihiatrul va trebui să stabilească dacă Falloni este periculos din punct de vedere social.

Bărbatul de 36 de ani trebuie să răspundă pentru omor deosebit de grav, după ce a ucis-o pe femeie, în scopul de a o jefui. Astfel, dacă în urma expertizei, el va fi declarat sănătos psihic și se va constata că avea discernământ, acesta riscă închisoarea pe viață.

 

„Nu credem că există dovezi reale care să justifice un raport psihiatric"

 

„Nu credem că există dovezi reale care să justifice un raport psihiatric", a declarat avocatul Maurizio Campo, care le apără pe mama Ralucăi, Mariana, și pe sora sa, Aleksandra, care sunt reclamante în procesul civil.

„Cu toate acestea, înțelegem prudența instanței în evaluarea situației. A fost o primă audiere dificilă din punct de vedere emoțional, atât de dificilă încât am rugat-o chiar pe mama și pe sora ei să părăsească sala de judecată pentru a le scuti de unele dintre cele mai dureroase aspecte ale reconstituirii crimei", a declarat avocatul.

Informațiile au fost atât de macabre, încât și inculpatului i s-a făcut rău în sala de judecată, în momentul în care poliția a arătat pe ecran imaginile cu biata fată strangulată și apoi înjunghiată în gât, în apartamentul său. Gabriel Falloni nu a putut rezista în fața acelor imagini, astfel că a fost necesară suspendarea procesului pentru aproximativ o oră.

 

Criminalul a cerut să fie dus înapoi la închisoare

 

La reluarea ședinței, bărbatul de 36 de ani a cerut să fie dus înapoi la închisoare. La următoarea audiere, el va trebui să reconstituie în detaliu ce s-a întâmplat în acea zi, când s-a prezentat la casa Ralucăi din via dei Partigiani din Aosta.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel s-a dus acolo să o jefuiască. Lucrurile au degenerat însă, astfel că acesta a apucat-o de gât pe femeie, încercând să o stranguleze. În cele din urmă, acesta a înjunghiat-o în gât pe româncă.

Ulterior, a lăsat-o pe Raluca să moară într-un baltă de sânge și a plecat cu mii de euro și două telefoane mobile din casa acesteia. Apoi a fugit încercând să scape, însă poliția l-a prins trei zile mai târziu.

Potrivit instanței, sentința în acest caz este așteptată la începutul anului 2022, scrie lanazione.it.


   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel