Italia. Românca dispărută după ce a plecat de la serviciu a fost ucisă de fapt. Autopsia Anicăi scoate la iveală adevărul crud. Rudele: "Vrem adevărul"

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Anica Panfile, românca în vârstă de 31 de ani al cărei corp fără viață a fost găsit duminică de un pescar la Spresiano (Treviso), în râul Piave, a fost ucisă. Acesta ar fi rezultatul autopsiei efectuat în după-amiaza zilei de 24 mai asupra cadavrului femeii.

Conform examinării post-mortem, Anica a murit în urma a numeroase lovituri la cap, lovituri date probabil cu un băț sau cu un alt obiect contondent, printre care una fatală în ceafă. Pe de altă parte, nu există apă în plămâni, ceea ce pare să indice că femeia de 31 de ani a ajuns în apa râului când era deja moartă.

 

Anica Panfile, românca dispărută ar fi fost ucisă

 

Acesta este al doilea indiciu serios care indică teoria crimei. Anica Panfile dispăruse încă de joi după-amiază. Însoțitorul ei, Luigi, un italian de 58 de ani, fost șofer de camion, a alertat familia (bărbatul nu locuia cu ea, dar aveau împreună o fiică) și a anunțat dispariția imediat ce și-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Românca nu i-a răspuns la mesaje sau la apelurile telefonice, așa că s-a dus la carabinierii din Treviso, care au început imediat căutările. Înclinația inițială de a face un gest extrem a fost dată de faptul că tânăra de 31 de ani trăise deja în trecut momente de fragilitate, care au determinat-o să plece de acasă fără motiv și care au coincis cu manifestarea unor intenții suicidare. Dar în istoricul ei medical nu existau internări într-o instituție psihiatrică sau tratament psihologic.

Membrii familiei: "Nu am crezut niciodată că se va sinucide”

 

"Nu am crezut niciodată că se va sinucide", spun membrii familiei sale, toți prezenți în casa ei din Treviso, unde Anica se mutase în urmă cu aproape un an și jumătate împreună cu mama sa.

"Era o tânără fericită, ducea o viață senină, dar mai ales avea patru copii (care locuiesc toți sub același acoperiș) cărora nu le-ar fi făcut niciodată rău în acest mod. În urmă cu cinci ani, Anica s-a despărțit de primul ei partener, de asemenea român, care s-a întors să trăiască în țara sa de origine.

Între timp își găsise un apartament și lucra ca muncitoare într-o piață de pește. Douăsprezece luni mai târziu, l-a întâlnit pe Luigi, cu aproape douăzeci de ani mai în vârstă decât ea. Și a fost dragoste la prima vedere cu acest bărbat pe care toată lumea îl descria ca fiind bun și grijuliu și care a făcut atât de multe pentru a ajuta familia.

Iarna trecută, Anica și-a schimbat locul de muncă, găsindu-și un post în bucătăria unei cantine dintr-un azil de bătrâni, dar în același timp își completa salariul făcând curățenie în case particulare.

Joi, ea a fost la muncă toată dimineața până la ora două după-amiaza. Apoi, când și-a terminat tura, a plecat la Arcade, unde trebuia să facă curățenie într-o casă. Faptul că femeia a ajuns în localitatea aflată la circa zece kilometri de capitala Marca ar fi confirmat de unele mesaje pe care aceasta le-a schimbat cu membrii familiei.

Apoi, însă, nu s-a mai auzit nimic despre ea. Timp de trei zile, cât a durat dispariția ei, telefonul ei a sunat în continuu. Până duminică dimineața, când un pescar a observat un cadavru care ieșea din apele râului Piave, din localitatea Spresiano, provincia Treviso, regiunea Veneto din Italia.”, declară mama româncei.

Apelul de verificare a camerelor de luat vederi de pe șosea

 

A trecut foarte puțin timp de când a fost găsit cadavrul și până când a avut loc prima identificare: Anica purta încă telefonul mobil.

"Vrem adevărul", spun rudele, "și nimic nu ne va opri până nu îl aflăm".

„Suntem dispuși să murim pentru a găsi persoana responsabilă de acest lucru oribil. Carabinierii știu totul, trebuie doar să verifice camerele de luat vederi de pe traseul dintre Arcade și Spresiano și ceea ce s-a întâmplat cu adevărat va ieși la iveală".

Există încă elemente pe care autopsia, totuși, nu le-a clarificat. În primul rând, cât timp a stat corpul Anicăi în apă și apoi dacă a fost aruncată în apă când era deja moartă sau dacă, în schimb, a fost bătută și ucisă pe râul Piave.

Procurorul care se ocupă de acest caz ar fi schimbat deja dosarul de anchetă, care inițial a fost deschis fără crimă sau suspecți, în omor voluntar împotriva unor persoane necunoscute.

Partenerul italian al femeii și bărbatul care ar fi proprietarul casei în care Anica Panfile făcea curățenie sunt deja cercetați de anchetatori, conform presei străine.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG       

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel