Italia. Româncă dispărută de 5 ani, găsită moartă. Un preot rupe tăcerea: „Ușa inimii s-a deschis!”

Cadavrul Ruxandrei Vesco, o româncă dată dispărută în urmă cu 5 ani în Italia, a fost găsit, la începutul lunii august, într-o prăpastie de pe Monte Pellegrino, în Sicilia. Călăul ei a mărturisit oribila crimă, la îndemnul preotului, fiind mustrat de conștiință.

„Îi părea rău, s-a pocăit. Ușa inimii sale s-a deschis deja larg Domnului. Cred că am citit în povestea lui atâta durere, atâta suferință și pocăință sinceră”, spune parohul care l-a ajutat pe Damiano Torrente să mărturisească că a ucis-o pe Ruxandra în anul 2015.

„Acest om a vrut să-și pună conștiința în pace cu Domnul, a vrut să-și schimbe viața și am înțeles acest lucru foarte clar”, a mai adăugat preotul, potrivit blogsicilia.it.

Și apoi își amintește că s-au întâlnit prima dată în iulie cu toate că nu era un membru al comunității.

„Ne-am întâlnit pentru prima dată în urmă cu o lună, deși nu era membru al comunității mele. De atunci și-a început călătoria spre pocăință și ne întâlneam aproape în fiecare zi. I-am spus că este esențial să rezolvăm lucrurile cu dreptatea chiar înainte de a fi reunit cu Domnul”, a mai povestit preotul.

 „Este o poveste care a zguduit pe toată lumea. Mai sunt câteva aspecte care trebuie clarificate și verificate”, a explicat avocatul Alessandro Musso.

 

Faptă mărturisită la îndemnul preotului

 

Bărbatul și-a mărturisit fapta după aproape 5 ani, din cauza mustrărilor de conștiință. Torrente a spus că s-a apropiat de Dumnezeu și că preotul i-a spus, atunci când s-a spovedit, că pentru a primi iertarea trebuie să-și mărturisească fapta abominabilă. Așa că a mers la poliție și a povestit versiunea sa despre fapte, descriind fiecare detaliu legat de uciderea tinerei românce. 

Damiano a povestit că la sfârșitul lunii septembrie 2015, ar fi găzduit-o pe femeie în casa sa, unde ar fi consumat și relații sexuale, după ce a cunoscut-o undeva la Marea Addaura. Cei doi au locuit împreună, până la întoarcerea soției sale, care era plecată împreună cu copiii. La jumătatea lunii octombrie, când ar fi fost ucisă, românca i-ar fi cerut lui Damiano să se mute în casa lui însă acesta căsătorit și cu copii, a refuzat-o, moment în care Ruxandra ar fi amenințat să-i spună soției totul și să-l raporteze autorităților, susținând că a forțat-o să se prostitueze în schimbul banilor și protecției. 

 

Sugurmată, pusă în sac și aruncată în prăpastie

 

Acesta ar fi fost momentul când Torrente și-ar fi pierdut mințile și ar fi strangulat-o cu o funie pescărească. După ce ar fi omorât-o, i-a pus corpul fără viață într-un sac, l-ar fi încărcat în mașină, iar a doua zi ar fi aruncat-o de pe o stâncă din Monte Pellegrino, lângă via Monte Ercta, unde acum a fost găsită, la indicațiile lui. Apoi acesta i-a aruncat telefonul mobil și i-a ars toate bunurile care i-au aparținut femeii în grădină, în timp ce membrii familiei sale dormeau.

Există însă și o altă variantă a poveștii, legată de o datorie față de un bărbat din Palermo. Cei doi ar fi cerut un împrumut de la acest bărbat, un anume Michele. Banii pe care Ruxandra și-ar fi asumat să îi înapoieze prin intermediul lui Torrente, care ar fi fost garantul acestui împrumut, dar femeia nu ar fi mai plătit datoria promisă.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 noi 2020, 11:21 in Cultura
Ciocolata Lindt are muzeu

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy