Italia. Româncă bătută și insultată de soțul-patron, chiar de față cu fetița lor: „Te voi căuta peste tot și când te voi găsi, te voi ucide“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Soțul-patron a fost condamnat la doi ani de închisoare. Timp de cel puțin doi ani, acesta și-ar fi maltratat soția, chiar și de față cu fetița lor: insulte, amenințări cu moartea, dar și palme. Motivul? El a acuzat-o că nu a păstrat curat apartamentul în care locuiau.

Un patron român, de 44 de ani, a ajuns pe banca acuzațiilor pentru infracțiunea de rele tratamente în familie. Ieri dimineață, instanța penală l-a condamnat pe bărbat la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Foștii parteneri au fost amândoi prezenți la audiere. El a fost apărat de avocatul Andrea Rossolini. Aceasta, care între timp a părăsit regiunea Marche, s-a constituit parte civilă cu avocatul Nicola Fiorin.

Faptele au avut loc la Osimo, între 2017 și 2019, an în care ea - o româncă de 34 de ani - s-a adresat poliției, pentru a denunța abuzurile partenerului său, căruia i-a fost interzis să se apropie de victimă.

 

Italia. Româncă bătută și insultată de soțul-patron, chiar de față cu fetița lor

 

Conform celor constatate la audiere, certurile și neînțelegerile din cămin se datorau în principal unui singur motiv: lipsa de îngrijire și igienă în apartament. Inculpatul se plângea aproape zilnic de acest lucru femeii, care era șomeră la acea vreme. Potrivit acuzării, curățenia casei a devenit un motiv de conflict în care bărbatul de 44 de ani a prevalat asupra victimei.

În rechizitoriu se vorbește de palme, bătăi (dar nu au existat internări la urgență, cu rapoartele aferente), dar mai ales de amenințări și insulte: "Te voi căuta peste tot și când te voi găsi, te voi ucide și voi distruge totul". Unele episoade violente au avut loc în fața fiicei cuplului. Din acest motiv, parchetul a invocat și circumstanța agravantă de a fi comis fapta în prezența unui minor.

 

„Te voi căuta peste tot și când te voi găsi, te voi ucide“

 

În vara anului 2020, femeia, sătulă să se simtă umilită, s-a adresat poliției și și-a reclamat partenerul pentru rele tratamente în familie. În scurt timp, inculpatului i s-a comunicat un ordin de restricție prin care i se interzicea să se apropie de victimă.

Apărarea probabil că va face apel: bărbatul de 44 de ani nu s-a ferit niciodată să facă treburile casnice și, în unele ocazii, a chemat chiar o cunoștință să-l ajute. Bărbatul, care muncea toată ziua, îi spunea soției sale cum să păstreze casa mai curată. De asemenea, au fost prezentate fotografii ale situației din apartament în timpul conviețuirii și după aceea, pentru a arăta cum se îngrijea de curățenie bărbatul de 44 de ani. În cele din urmă, nu au fost raportate violențe fizice și nimeni nu a văzut nicio vânătaie pe corpul femeii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel