Italia. ROMÂNCĂ, apel disperat, în LACRIMI, pentru a-l salva pe FRATELE ei. Se confruntă cu o situație fără ieșire (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi orfani, frate şi soră, Matteo şi Ilaria, au fost adoptaţi din România de doi părinţi italieni.

Potrivit iene.mediaset.it, Ilaria spune că fratele ei suferă de o boală mintală gravă, care s-ar fi accentuat din cauza indiferenţei autorităţilor. Românca a transmis un mesaj video, în lacrimi, prin care lansează un apel disperat pentru a-l salva pe Matteo. 

Ilaria povestește în materialul video cum în urmă cu 30 de ani s-au născut în România, iar mama naturală, care avea 10 copii, s-a sinucis chiar în fața celor mici. Astfel, copiii au ajuns la orfelinat și au avut parte de un trai inuman. 

„Am văzut lucruri oribile. Copiii erau abuzați și torturați fără motiv în fața mea. Matteo a trecut prin aceste orori, care i-au lăsat urme adânci în mintea sa”, spune Ilaria.

O familie care locuiește în Terracina a decis să îi adopte pe Ilaria și Matteo.

 

Schizofrenie și de tulburări de personalitate

 

O dată cu trecerea timpului, Matteo a început să spună că aude voci și că are închipuiri. Medicii italieni au spus familiei că orfanul prezintă simptome de schizofrenie și de tulburări de personalitate. 

(w670)

Părinții adoptivi au încercat să-l trateze, dar odată internat, tânărul reușea să plece, fără ca autorităţile să ia vreo măsură. Se întorcea acasă unde, însă, se putea comporta normal doar câteva zile sau chiar ore. Tânărul a început să aibă tot mai des crize, în care se manifesta foarte violent. În 2014, într-un asemenea moment, a rupt mâna tatălui său, dezvăluie Ilaria.

Matteo a fugit în cele din urmă de acasă și a ajuns să doarmă pe străzi.

 

„Salvați-l pe fratele meu”

 

În ianuarie 2018, a fost internat la clinica Rems di Cercano, dar după doar 4 luni, i s-a dat drumul. Motivul a fost cu totul surprinzător.

„Au spus că nu mai pot să îl ţină şi l-au externat pentru că nu mai au locuri”, povesteşte Ilaria.

(w670) 

Confruntată cu o situație fără ieșire, Ilaria a spus povestea în emisiunea Le Iene, de pe postul Italia 1, în speranța că autoritățile nu vor mai ignora cazul orfanului român, care şi acum doarme pe străzi.

Tânăra a făcut un apel pentru ca Matteo să fie ajutat şi să i se dea tratamentul de care are nevoie, într-o clinică din Italia.

„Salvați-l pe fratele meu”, imploră Ilaria.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel