Italia. Româncă, acuzată că și-a UCIS bebelușul. A născut singură pe o pajiște, l-a axfisiat, iar apoi l-a aruncat în boscheți

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O româncă din Italia acuzată că și-a ucis bebelușul ar putea scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Procesul este aproape de finalizare, verdictul în acest caz urmând să fie dat pe 18 februarie. 

Simona H., o tânără în vârstă de 26 de ani este acuzată că, în septembrie 2019, şi-a ucis copilul nou-născut în localitatea Lana (provincia Bolzano), în apropiere de graniţa Italiei cu Austria. La aproape un an şi jumătate de la producerea teribilului incident, autorităţile italiene sunt pe punctul de a finaliza cazul.

Tânăra a născut singură pe o pajiște, după care și-a ucis pruncul

 

Simona este originară din localitatea Târna Mare, jud. Satu Mare, și a plecat la muncă la cules de fructe în Italia. Ea a rămas gravidă și a reușit să-și ascundă sarcina până în momentul în care a ajuns să nască de una singură pe o pajişte.

Potrivit anchetatorilor, bebeluşul era un băiat care avea 51 de centimetri şi aproape 3,4 kilograme, însă a murit la scurt timp prin asfixiere, relatează publicația TagesZeitung Online.

Românca şi-a abandonat pruncul mort, în niște tufișuri, acesta fiind descoperit întâmplător de nişte trecători.

La scurt timp, femeia a fost reţinută de polițiști, fiind considerată principala suspectă. După o perioadă petrecută în arest preventiv, ea a fost lăsată în arest la domiciliu.

Procurorii au schimbat încadrarea faptei

 

Procurorii italieni au luat în calcul situaţia româncei și au fost de acord să schimbe încadrarea faptei de la crimă la ucidere din culpă. În plus, şi-au dat acordul ca aceasta să primească o condamnare de doar doi ani de închisoare, deşi infracţiunea s-ar încadra la o condamnare cuprinsă între patru şi 12 ani de închisoare.

Simona ar putea scăpa de închisoare, după ce a stat, deja, mai mult de un an în arest preventiv sau în arest la domiciliu.

Verdictul în acest caz urmează să fie dat pe 18 februarie, însă, potrivit sursei citate, judecătoarea Carla Scheidle este foarte posibil să solicite aplicarea unei pedepse mai mari decât cea solicitata de procurori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel