Italia. Român, scandal monstru într-un bar pentru că polițiștii "l-au deranjat" la masă pentru a-i cere certificatul verde

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român a făcut scandal monstru într-un bar din Italia, nemulțumit că polițiștii l-au deranjat la masă pentru a-i cere certificatul verde. Tânărul a fost denunțat pentru ultraj și insultarea unui funcționar public. 

Un român în vârstă de 30 de ani va fi trimis în judecată pentru ultraj și insultarea unui funcționar public, după ce a făcut un scandal monstru în timp ce se afla într-un bar din localitatea Castel de Piano, o comună în Provincia Grosseto, Toscana.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut miercuri, 09 decembrie. Tânărul se afla în bar în momentul în care au intrat carabinierii pentru a face controlul documentelor, mai ales al certificatului verde. Nemulțumit că este deranjat, românul a început să strige la ofițerii care efectuau verificările.

"Nu vă arăt nimic"

 

Bărbatul stătea liniștit la masă, alături de mai multe persoane. Carabinierii au intrat pentru a efectua un control în incinta barului, cu scopul de a verifica respectarea ultimelor prevederi guvernamentale pe tema supercertificatului verde.

Oamenii legii au identificat și verificat mai întâi managerul și un angajat al barului, apoi au trecut la verificarea clienților, masă cu masă.

Tocmai în aceste momente, tânărul de 30 de ani, fără niciun motiv, a început să strige la polițiști că nu intenționează să le arate nimic, sugerând astfel că se opune procedurilor obișnuite de identificare.

În realitate, lucrurile nu stat deloc cum și-ar fi dorit tânărul: el arătat actele și, ca toți ceilalți clienți, a prezentat și certificatul verde. Românul avea documentele perfect în ordine, la fel ca toți ceilalți clienți, inclusiv managerul și angajatul.

Oamenii legii l-au acuzat totuși pe român de infracţiunea prevăzută de art. 341 bis cod penal, jignirea personalului în uniformă aflat în îndeplinirea atribuțiilor lor și în prezența mai multor persoane.

Astfel, tânărul va trebui să răspundă la tribunal pentru acuzațiile de ultraj și insultarea unui funcționar public. 

"Supercertificatul verde" a intrat în vigoare în Italia

 

La începutul acestei săptămâni, Italia a introdus noi restricții pentru cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau care nu s-au recuperat după Covid-19 în conformitate cu așa-numitele reguli „Super Green Pass”.

Astfel, potrivit noilor măsuri, proprietarii de afaceri trebuie să se asigure că toți clienții respectă regulile, verificând permisele verzi cu ajutorul aplicației de verificare. Dacă se constată că nu au făcut acest lucru, atât personalul, cât și clienții se confruntă cu amenzi, iar afacerea ar putea fi închisă temporar.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății a declarat că a actualizat aplicația Verifica C-19, care este utilizată pentru a verifica valabilitatea permiselor verzi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel