Italia. Român deosebit de periculos, arestat după ce și-a persecutat fosta parteneră: A violat-o, după ce a intrat cu forța în casă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ieri, poliția de stat din Ventimiglia a executat un ordin al G.I.P. al Tribunalului din Imperia împotriva unui bărbat român de 27 de ani, care cu o zi înainte comisese infracțiuni grave împotriva fostei sale partenere, declanșând așa-numita procedură de urgență "cod roșu".

După ce victima, o italiancă în vârstă de 30 de ani, a depus plângere împotriva lui cu o zi înainte, biroul de investigații al Comisiei pentru Siguranță Publică a procedat cât mai rapid posibil, raportând imediat Parchetului de pe lângă Tribunalul din Imperia comportamentul infracțional al fostului partener și periculozitatea acestuia, care a fost considerată deosebit de ridicată.

În procesul-verbal de constatare a infracțiunii trimis de anchetatori în ziua precedentă, bărbatul fusese indicat ca fiind responsabil de violare de domiciliu pentru că a pătruns prin efracție în locuința tinerei și de violență sexuală în formă agravantă pentru că a constrâns-o și amenințat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale împotriva voinței ei, și de hărțuire, pentru că a persecutat-o pe victimă prin amenințări și insulte continue prin telefon.

Judecătorul de cameră preliminară, având în vedere și precedentele care datează de câteva luni, când același individ fusese condamnat pentru rele tratamente aplicate partenerei sale de atunci, a admis cererea formulată de Parchet și a emis imediat o ordonanță de executare a măsurilor asigurătorii în penitenciar.

Român deosebit de periculos, arestat în Italia, după ce și-a persecutat fosta parteneră

 

Poliția de stat a activat imediat căutări și măsuri urgente de protecție pentru victimă, care în aceeași dimineață a primit numeroase alte amenințări cu moartea prin intermediul unor mesaje trimise prin telefon.  

Polițiștii au păzit imediat locul de muncă al victimei, unde lucra în acel moment, și locuința sa, unde au constatat că bărbatul căutat intrase deja și o răscolise.

Bărbatul a fost apoi depistat și oprit în imediata vecinătate a locului de muncă al victimei, unde a stat la pândă în apropierea mașinii sale, așteptând probabil să își încheie tura de lucru.

Atunci când a fost descoperit, s-a opus cu tărie arestării și, pe toată durata operațiunilor care au urmat, legate de procedurile prevăzute de lege, a menținut un comportament violent și agresiv, încercând în mod repetat să se automutileze și amenințându-i cu moartea pe ofițerii poliției de stat.

El a fost plasat sub supraveghere atentă, după ce a refuzat tratamentul de către medicul care intervenise la cererea poliției pentru a verifica starea sa de agitație psiho-fizică, considerată anormală.

După-amiază, în executarea ordinului judecătoresc, bărbatul a fost asociat la închisoarea Sanremo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel