Italia. Român, CONDAMNAT pentru un jaf de peste 600.000 de euro. Va fi încarcerat în România

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român condamnat la închisoare în Italia pentru un jaf de peste 642.000 de euro va fi extrădat în România pentru a-și executa pedeapsa. 

Flaviu Alexandru Tăbăcaru, un român în vîrstă de 25 de ani din Piatra Neamţ, a fost condamnat de autoritățile italiene la o pedeapsă de 9 ani şi 6 luni de închisoare. El a fost găsit vinovat de un jaf de peste 642.000 de euro, potrivit monitorulneamt.ro.

O parte din pedeapsă a fost executată într-o închisoare din Italia, iar acum va executa restul pedepsei într-un penitenciar din România. Asta după ce italienii au cerut instanţei de judecată competentă, Curtea de Apel Bacău, recunoaşterea hotărîrii penale străine.

Românul a furat 42 de ceasuri de lux şi bijuterii în valoare de 642.140 de euro

 

Anchetatorii italieni l-au găsit vinovat pe român de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie în formă agravată, deţinere şi port de arme, tot în formă agravată. Fapta a avut loc pe 15 februarie 2013, când împreună cu mai multe persoane, tânărul a intrat într-un magazin de bijuterii – Franck Muller, de unde au sustras prin violentă 42 de ceasuri de lux şi bijuterii, paguba cifrându-se la 642.140 de euro.

Tăbăcaru a organizat totul, dând indicaţii complicilor cu privire la modul de desfăşurare a faptelor. Imediat după ce au năvălit în spaţiul comercial, atacatorii l-au anihilat pe angajatul care era de serviciu în acea zi, doborîndu-l cu mai multe lovituri de baston. La fel a păţit un alt salariat şi un client care s-a aflat în locul nepotrivit, într-un moment nepotrivit.

Toţi au fost siliţi să se aseze în genunchi, cu faţa la pămînt, cel care dorea să cumpere din magazin încasând mai multe lovituri cu bâta peste corp.

Ulterior, cu obiecte contondente pe care le aveau asupra lor, autorii au spart vitrinele şi au dosit în câteva genţi bijuterii şi ceasuri. La plecare, ca să-şi acopere urmele, indivizii au aruncat în faţa magazinului de lux două cockteil-uri Molotov, apoi au fugit în direcţii diferite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel