Italia. Român ARESTAT pe nedrept, eliberat după 4 luni de închisoare: "Vom cere despăgubiri"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român arestat pe nedrept în Italia a fost eliberat după 4 luni de închisoare. Omul și-a demonstrat nevinovăția în instanță.  

Un român în vârstă de 38 de ani care a fost arestat pe nedrept anul trecut, în luna septembrie, pentru o serie de furturi petrecute în urmă cu câțiva ani, a fost achitat.

Petru A. și-a demonstrat nevinovăția în instanță, iar tribunalul a decis că faptele pentru care a fost condamnat nu au putut fi comise de acesta, având în vedere că la momentul comiterii el se afla închis într-un penitenciar din România. Bărbatul, cu ajutorul avocatului său, Antonio Vallone, a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria, potrivit publicației Il Lamentino.

Problemele românului au început în 2007

 

Problemele românului au început în anul 2007, când a fost arestat în Italia și apoi extrădat în România, în baza unui mandat european de arestare, din cauza unor probleme cu legea pe care acesta le avea în țară. Și-a ispășit pedeapsa, iar în 2011, după eliberare, a plecat în Anglia unde și-a găsit un loc de muncă.

În luna septembrie a anului trecut a venit în Italia pentru a vizita niște rude, dar în momentul în care a trecut granița cu Franța, a fost arestat imediat și închis în penitenciarul din Aosta. Poliția a pus în aplicare un un mandat de arestare pentru niște furturi comise pe 25 februarie 2009, în Sicilia, dată la care Petru se afla în penitenciarul din România.

Poveste cu final fericit

 

"Este evident faptul că a fost confundat cu altcineva. Această eroare putea fi evitată, dacă statul italian avea cunoștință de extrădarea lui. Este o poveste cu final fericit, dar clientul meu a petrecut pe nedrept patru luni în închisoare", a spus avocatul românului închis pe nedrept.

În cele din urmă s-a făcut dreptate, iar judecătorii au anulat condamnarea lui Petru A. emisă de Tribunalul din Patti, în 2016, a cărei sentință devenise definitivă după un an.

Avocatul său a precizat că va depune o cerere de despăgubire pentru timpul petrecut pe nedrept în închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel