Italia. Răsturnare de situație în cazul muncitorului român mort într-o râpă. Autopsia nu confirmă povestea albanezului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Concluzii surpriză în cazul autopsiei lui Gheorghe Diaconu, muncitorul român găsit mort într-o râpă de lângă un șantier de construcții. 

Românul în vârsta de 48 de ani care a fost găsit mort în data de 2 iunie într-o râpă de lângă un șantier de construcții din localitatea Monterosso (provincia La Spezia) se pare că nu a decedat din cauza unei căzături accidentale, așa cum s-a presupus inițial.

Potrivit primei ipoteze, Gheorghe Diaconu s-a apropiat în grabă de marginea râpei pentru a urina și, astfel, a alunecat și a căzut de la o înălțime de aproximativ 4 metri, lovindu-se de zidul unei clădiri abandonate.

Concluziile autopsiei

 

Autopsia efectuată asupra trupului neînsuflețit, precum și alte investigații efectuate la fața locului, arată că moartea românului nu a fost provocată de rănile suferite în urma căzăturii, relatează publicația La Nazione (sursa în limba italiană).

Autopsia indică că acesta nu a suferit traume în urma căzăturii care să-i fi provocat moartea, ci doar unele zgârieturi. Mai mult, în vezica sa a fost găsită o cantitate modestă de urină, ceea ce contrazice faptul că ar fi "alergat” spre locul acela izolat pentru a-și face nevoile.

Familia lui Gheorghe Diaconu, asistată din punct de vedere legal de avocatul Lorenzo Isoppo, a numit un consultant medico-legal pentru a verifica împreună cu autoritățile cauza decesului.

Povestea patronului albanez 

 

Patronul firmei de construcții care conduce șantierul din apropierea locului unde s-a produs tragedia, un albanez pe nume Arelion Divjaka, a declarat că bărbatul român se afla în acea zonă pentru a lua o scară pe care o împrumutase de la ei pentru alt șantier din apropiere. Versiunea albanezului nu i-a convins pe anchetatori, muncitorul român nefiind înregistrat la Cassa Edile.

Primele investigații efectuate la fața locului au transformat acest caz într-un adevărat mister. Potrivit anchetatorilor, poziția corpului găsit în acea râpă nu era compatibilă cu o căzătură accidentală. Această concluzie indică faptul că românul, foarte probabil, a decedat în alt loc, apoi trupul său fără viață a fost aruncat în râpă.

muncitor roman itali mort rapa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel