Italia. Prostituate românce violate în grup de mai mulți agenți ai Gărzii Financiare, care s-au folosit de calitatea lor oficială

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Agresiune sexuală asupra unor prostituate românce, în timpul programului de lucru. Mai mulți agenți ai Gărzii de Finanțe, condamnați la plata de daune în favoare instituției pentru care au lucrat.

Magistratura condamnă o patrulă a Gărzii Financiare din Italia la plata de daune, după ce a fost găsită vinovată de o serie de infracțiuni grave. Teribilele fapte datează de mai bine de zece ani, când o patrulă din Milano a Guardia di Finanza a fost denunțată de o femeie de naționalitate română pentru agresiune sexuală în grup.

Infracțiunile grave împotriva prostituatelor, comise între 2007 și 2009, au dus la punerea sub acuzare a patru ofițeri de poliție financiară, toți din sudul Italiei, care se aflau în misiune la Milano. Conduita violentă a fost săvârșită de către funcționari în timpul orelor de serviciu pentru controlul teritoriului, în zona Via Gallarate din Milano, iar relațiile sexuale au fost consumate de către finanțiști cu abuz de autoritate de funcție, întrucât purtau uniforma și foloseau mașina de serviciu în momentul în care au abuzat sexual victimele.

Prostituate românce violate în grup de o patrulă a Gărzii de finanțe

 

În dosarul în cauză, în urma unei plângeri depuse de una dintre prostituatele românce abuzate, minoră, cei patru au fost condamnați în 2011, în formă prescurtată, pentru agresiune sexuală în grup și (cu excepția unuia dintre ei) pentru șantaj și deturnare de fonduri, sentința finală fiind pronunțată de Curtea de Casație la 19 iunie 2013.

Ulterior, la 13 aprilie 2015, departamentul tehnico-logistic al forțelor armate italiene a trimis o notă la Parchetul regional al Curții de Conturi, dând naștere unei proceduri care s-a încheiat în urmă cu câteva zile cu verdictul de primă instanță al judecătorilor contabili: cei patru finanțiști, care au fost concediați cu destituirea gradului, au fost condamnați în solidar la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul de imagine de 140.000 de euro în favoarea Ministerului Economiei și Finanțelor.

Finanțiștii s-au folosit de calitățile lor oficiale

 

Potrivit Secției Jurisdicționale a Curții de Conturi din Lombardia, "chiar și un singur episod de delapidare și extorcare sexuală combinat cu acte de violență sexuală în grup împotriva unei prostituate de către un membru al nobilului Guardia di Finanza în exercitarea atribuțiilor instituționale, purtând uniforma și utilizând mașina de serviciu, lezează și mortifică, în sentimentul social, imaginea străvechii și stimatei forțe de poliție cu reglementări militare".

În plus, potrivit Curții, dăunează și mai mult "repetarea unui astfel de comportament din partea grupului de funcționari publici - care sunt agenți de poliție judiciară, autori ai comportamentului foarte grav, a dus la excluderea lor disciplinară din ordinul din care fac parte", potrivit puntoagronews.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel