Italia. Peste 30 de persoane, înghesuite de un șofer român într-un rezervor de sticlă: „Un mod de transport deosebit de periculos!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Peste 30 de persoane, înghesuite de un șofer român într-un rezervor de sticlă: „Un mod de transport deosebit de periculos!”
Italia. Peste 30 de persoane, înghesuite de un șofer român într-un rezervor de sticlă: „Un mod de transport deosebit de periculos!”

Un șofer român, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat la frontiera Gorizia, Friuli-Venezia Giulia din Italia.

Poliția de Stat a anunțat că tânărul șofer român a fost arestat pentru sprijinirea și favorizarea imigrației ilegale. Bărbatul a fost surprins de personalul Sectorului Poliției de Frontieră Gorizia, în cadrul unor activități specifice de combatere a fenomenului imigrației ilegale, conducând o autoutilitară cu numere de înmatriculare românești din Slovenia.

În compartimentul de încărcare al camionului Fiat Ducato se afla un rezervor mare din fibră de sticlă care ocupa tot spațiul. Mirosul puternic și unele zgomote venite din rezervor i-au făcut pe agenții să intre la bănuieli. Odată urcați în vehicul, au constatat prezența a 32 de persoane cu trăsături somatice asiatice ascunse în interior.

Zeci de români, angajați ilegal la un hotel de patru stele din Italia: Erau puși la muncă peste zece ore pe zi. Alarma a fost dată de tatăl unui adolescent

 

Tânărul șofer român, dus în arest

 

Accesul în rezervor nu era vizibil din exterior deoarece acesta era poziționat pe partea opusă ușilor de acces la compartimentul de încărcare. Rezultatul, după cum se poate ghici, a fost un mod de transport deosebit de periculos pentru oameni, nevoiți să călătorească în condiții precare pe distanțe lungi fără a putea avea suficient aer sau apă.

În urma comportamentului său, șoferul român a fost arestat și dus la penitenciarul Gorizia. Tânărul a fost pus la dispoziția Autorității Judiciare competente, iar autospeciala a fost supusă sechestrului. Cei 32 de străini au fost invitați la Oficiul local pentru Imigrări în calitate de solicitanți de protecție internațională.

Amendă de 270.000 de euro și 4 ani de închisoare pentru un șofer român de camion care transporta 50 de kilograme de canabis

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel