Amendă de 270.000 de euro și 4 ani de închisoare pentru un șofer român de camion care transporta 50 de kilograme de canabis

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aceasta este pedeapsa aplicată de un tribunal francez unui șofer român de camion care transporta 50 de kilograme de canabis.

Un șofer român de camion a fost condamnat de un tribunal francez la patru ani de închisoare și la o amendă de 270.000 de euro pentru că a transportat cu camionul său 50 de kilograme de canabis, o pedeapsă grea pentru trafic de droguri.

După cum relatează presa franceză Objetive Gard, șoferul camionului, în vârstă de 32 de ani, a fost convocat pentru un control al vameșilor francezi la aria de odihnă Tavel, în regiunea Languedoc-Roussillon, departamentul Gard, în districtul Nimes, unde un câine specializat în localizarea stupefiantelor a găsit 50 de kilograme de canabis ascunse printre încărcătura de legume pe care o transporta în semiremorcă.

Amendă de 270.000 de euro și 4 ani de închisoare pentru un șofer de camion care transporta 50 de kilograme de canabis

 

Șoferul camionului a fost judecat marți, 21 februarie, la tribunalul din Nimes, sub acuzația de trafic de substanțe interzise. La înfățișarea sa în fața instanței, șoferul a susținut în apărarea sa că era pentru prima dată când transporta droguri, însă procurorul Willy Lubin a argumentat că șoferul camionului, cu o experiență de peste șapte ani ca transportator, știa perfect ce face și care va fi plata pe care o va primi pentru transportul canabisului.

Dezamăgire totală pentru un elev român: Deși este născut în Italia, nu poate pleca în excursie pentru că părinții lui sunt români

Instanța a decis ca șoferul român de camion să petreacă următorii patru ani în închisoare și să aibă interdicție de a intra pe teritoriul francez timp de 10 ani după ce își va ispăși pedeapsa. De asemenea, el va trebui să plătească o amendă de 270.000 de euro, scăzând astfel amenda de 500.000 de euro solicitată de procuror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel