Italia. Pensionara care a dispărut în timp ce se plimba cu badanta româncă, găsită moartă: „Nu se poate ca mama să fi ajuns în acel loc” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Pensionara care a dispărut în timp ce se plimba cu badanta româncă, găsită moartă: „Nu se poate ca mama să fi ajuns în acel loc”
Italia. Pensionara care a dispărut în timp ce se plimba cu badanta româncă, găsită moartă: „Nu se poate ca mama să fi ajuns în acel loc”

Silvana Gandola, în vârstă de 78 de ani, care a dispărut pe 28 martie 2021 în timp ce se plimba cu badanta sa româncă pe plaja San Silverio, a fost găsită moartă după zece luni.

Laura, fiica pensionarei, a vorbit cu privire la descoperirea făcută duminică după-amiaza la Aglientu: rămășițele Silvanei Gandola, care locuia la Badesi, au fost găsite.

„În sfârşit azi (n.r. - ieri dimineață) m-am dus până la punctul în care au fost găsite rămăşiţele mamei. Nici măcar toate de fapt... erau într-un fel de groapă, printre mărăcini. Am aflat că vânătorii, aceiași care anterior îi găsiseră geanta cu actele, au fost nevoiți să folosească maceta pentru a trece. Nu se poate ca mama să fi ajuns în acel loc atât de inaccesibil”, a spus Laura, care este medic în Torino.

Nedumeriri care au propria lor logică și care nu sunt dictate de dragostea unei fiice care nu se resemnează cu pierderea mamei, cu atât mai mult în împrejurări atât de tragice. Și atunci întrebarea ulterioară este obligatorie: crezi că cineva a abandonat-o acolo?

Răspunsul este scurt, dar exhaustiv: „Doar pun la îndoială faptul că mama ar fi putut merge singură în acel loc. Îi era foarte frică, nu s-ar fi aventurat niciodată într-o zonă atât de inaccesibilă. A suferit de probleme cu auzul, da, dar în rest era destul de capabilă să aibă grijă de ea însăși”.

 

„Am căutat scoici pe plajă și apoi nu am mai văzut-o”

 

Pe scurt, Laura nu și-ar dori să cadă prea repede tăcerea asupra acestui caz. Pentru că sunt multe întrebări și o familie are dreptul să aibă toate răspunsurile necesare. Să-i facă pe deplin dreptate Silvanei Gandola. Alte elemente nu conving familia: alarma dispariției dată cu întârziere și poșeta găsită practic intactă, în ciuda tot timpul scurs.

Era 28 martie 2021 când pensionara de 79 de ani a dispărut în timp ce se plimba pe plaja din San Silverio. Badanta româncă, care a avut grijă de ea de când bătrâna hotărâse să-și mute reședința în Badesi, a spus că a lăsat-o câteva clipe singură și nu a mai găsit-o niciodată.

„Am căutat scoici pe plajă și apoi nu am mai văzut-o”, spunea badanta româncă, la momentul dispariției, familiei.

 

Pensionara se afla în mijlocul tufișului mediteranean printre vegetația densă

 

Ipoteza avansată de anchetatori este că femeia s-ar fi putut dezorienta și s-ar fi aventurat de pe plaja San Silverio pe drumul care duce la turnul aragonez din Vignola. Reconstrucție care nu o convinge însă pe fiica sa Laura.

După dispariție, o desfășurare de forțe de poliție era în împrejurimi, dar și alte zone mai îndepărtate, percheziții majore, câini moleculari în câmp, observări la Sassari, pentru a descoperi ulterior că Silvana Gandola se afla la aproximativ un kilometru de locul în care a dispărut.

Sute de bărbați s-au angajat imediat în căutări: carabinieri, polițiști, pompieri, ambarcațiuni de patrulare a pazei de coastă și diverse asociații de voluntari.

Însă, bătrâna se afla în mijlocul tufișului mediteranean printre vegetația densă. Cu acea ocazie, poșeta ei, pe care vânătorii au observat-o ieri, nu fusese însă depistată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel